StoryEditorOCM
KalelargaZA ILI PROTIV

Prosvjednici od vijećnika tražili odgovor; Vučetić: Vaš zahtjev treba ići prema Stožeru, a ako mislite da moja riječ ima težinu, u zabludi ste!

Piše Iva Ivanac
16. studenog 2021. - 22:27

Građani okupljeni oko inicijative "Slobodni ljudi Zadar" danas su od gradskih vijećnika tražili da se izjasne jesu li protiv ili za uvođenje COVID potvrda u državne i javne institucije. Ispred gradske uprave imali su pano na kojem su bilježili njihove odgovore, a od predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića tražili su da im odgovori na pitanje. 

- Zahtjev u kojem bi se mi trebali očitovati o COVID potvrdama je nelegitiman zahtjev, jer mi o tom nismo odlučivali niti možemo suspendirati takav zahtjev. Građani su oni koji su u stanju ispravno adresirati takav zahtjev, a vaš treba ići prema Stožeru, ne prema Gradskog vijeću. Ako smatrate da moja riječ ima težinu, onda ste u zabludi. Nikakva vaša intuicija istine neće riješiti ovaj problem, ovo je javnozdrastveni problem, a vaši zahtjevi o očitovanju nelegitimni, kazao je Vučetić i uputio poruku jednoj građanki kako Gradsko vijeće ne odlučuje o COVID potvrdama i kako ima problema s građanskom nepismenošću.

Prosvjednici su također upitali i Daniela Radetu (SDP) da se izjasni o potrebi COVID potvrda pri ulazu u gradsku upravu, a on je pozvao gradonačelnika da takvu odluku stavi na Gradsko vijeće i kako će se tom prilikom vijećnici onda izjasniti. 

16. travanj 2024 14:12