StoryEditorOCM
KalelargaGDJE SU KRALI

Provalili su, opljačkali i pokrali robu, a onda ih ‘pokupila‘ policija!

Piše PU Zadarska
20. srpnja 2020. - 10:40

Policijski službenici iz Obrovca i Benkovca proveli su, u suradnji s Odjelom općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije, kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina, starosti 36 i 27 godina, radi počinjenja imovinskih kaznenih djela.

U petak, 17. srpnja, u 03.55 sati u Tribanj Kruščici u izvršenju kaznenog djela teške krađe, policijski službenici Policijske postaje Obrovac zatekli su dvije muške osobe s alatom dok su provaljivali vrata trgovine. Obojica su uhićena  te privedena u službene prostorije policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 36-godišnjaka se sumnjiči da je prethodno, a zajedno s 43-godišnjakom, u noći 08./09. lipnja ove godine u Tribanj Kruščici provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva, odakle su otuđili razne cigarete u vrijednosti od oko 18.680 kuna. Također ih se sumnjiči da su 15./16. lipnja provalili u istu trgovinu, odakle su tom prilikom otuđili razne cigarete u vrijednosti od oko 11.300 kuna

Također, 36-godišnjaka se sumnjiči da je ove godine, u noći 23./24. lipnja u Rašteviću provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio razne cigarete i suhomesnate proizvode u vrijednosti od oko 11.780 kuna, te da je 11./12. srpnja pokušao provaliti u istu trgovinu, u čemu nije uspio te se udaljio.

Od počinitelja su oduzeti predmeti koje su koristili  prilikom počinjenja kaznenog djela, a ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 42.000 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, obojica su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, 36-godišnjak zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela teška krađe u pokušaju, te 27-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju.

Protiv 43-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje za počinjenje dva kaznena djela teške krađe provaljivanjem.

01. svibanj 2024 05:37