StoryEditorOCM
KalelargaOPERACIJA ‘VEZ‘

Provaljivao u jedrilice na Obali kneza Domagoja u Zadru, a trag za policiju bio je - električni romobil!

Piše B.S.
9. listopada 2023. - 12:39

Za provale u jedrilice na Obali kneza Domagoja u Zadru, policija je osumnjičila 48-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Osnovano se sumnja da je 48-godišnjak od siječnja do ožujka provalio u jedrilicu na vezu u vlasništvu državljanina Bosne i Hercegovine odakle je ukrao dva električna bicikla, te raznu brodsku opremu i alat vrijednosti više tisuća eura. Također je od kraja rujna prošle godine do travnja ove godine na Obali kneza Domagoja na vezu provalio u još dvije jedrilice u vlasništvu dvojice državljanina Austrije, odakle je ukrao raznu brodsku opremu ukupne vrijednosti oko šest tisuća eura.

Pronađeni predmeti biti će vraćeni vlasnicima, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 48-godišnjaka će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava zbog tri kaznena djela teške krađe.

Policija ga je otrkila nakon što je 4. listopada na predjelu Bilog Briga zatekla žensku osobu koja je upravljala električnim biciklom za kojeg je postojala sumnja da se radi o predmetu kaznenog djela.

Bicikl joj je privremeno oduzet, a daljnjim provjerama utvrđeno je kako je ukraden s jedrilice državljanina Bosne i Hercegovine.

Ubrzo nakon toga u policiju je doveden 48-godišnjak, te je nakon pretrage doma i drugih prostorija koje koristi pronađena razna brodska oprema, te još jedan električni bicikl.

02. svibanj 2024 23:48