StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA

Zadarska policija utvrdila 127 prekršaja, a rekorder vikenda vozio s više od dva promila alkohola

Piše Zadarski.hr
13. veljače 2023. - 14:28

Na prometnicama Policijske uprave zadarske i tijekom proteklog vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu.

Tijekom provođenja represivnih mjera evidentirano je ukupno 127 prekršaja, alkotestiran je 261 vozač, od kojih je 31 zatečen u vožnji pod utjecajem alkohola. Najveća utvrđena koncentracija alkohola je 2,09 promila.

Od utvrđenih prekršaja izdvajamo: 31 za alkohol, 14 za prekoračenje  brzine, 7 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 13 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 4 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja u vrijeme izrečene zabrane, 4 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, 3 zbog prolaska kroz crveno svjetlo, 3 zbog nekorištenja dnevnih svjetala te po 1 prekršaj zbog nepropisnog pretjecanja i vožnje u zabranjenom smjeru.

Iz prometa je isključeno 37 vozača i 5 vozila.

Nadalje, tijekom vikenda evidentirano je 9 prometnih nesreća od kojih četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama,  u kojima su tri osobe zadobile teže, a jedna lakše tjelesne ozlijede.

Noćas, 12. veljače u 23,54 sata u ulici Ante Starčevića policijski službenici Postaje prometne policije su zaustavili 56-godišnjaka dok je upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,09 promila.

Uhićen je i priveden u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega će uz optužni prijedlog biti prepraćen na nadležni sud.

19. travanj 2024 21:28