StoryEditorOCM
KalelargaČEKA SE...

Puknuti stakleni panel na Trgu Petra Zoranića bit će uskoro promijenjen, a nastojat će se riješiti i problem zamagljivanja

Piše M. Gugić
24. kolovoza 2020. - 14:53

Nedavno smo pisali o razbijenoj staklenoj ploči na Trgu Ptera Zoranića koja izgleda kao da je netko na nju bacio teški predmet jer je napukla na tisuću komadića, koji se pak i dalje drže zajedno. Nazvali smo pročelnika za komunalne djelatnosti Grada Zadra, Robertina Dujelu, koji nam je potvrdio kako je još polovicom srpnja komunalno redarstvo utvrdilo to napuknuće.

- Nažalost, kamere s Providurove palače uklonio je izvođač u suradnji s investitorom za vrijeme trajanja obnove tako da ne možemo reći što se točno dogodilo. No, kako smo već izvijestili javnost, ugovoreni izvođač održavanja gradske opreme, Marex Elektrostroj, imao je problema s nabavom novog panela jer se on mora izraditi po mjeri. Vjerujemo da će problem ubrzo biti riješen jer smo izvođača u međuvremenu upozorili požurnicom – istaknuo je Dujela dodajući kako je mjesto puknuća bilo jasno obilježeno stupićima, no netko je i njih maknuo pa će ih morati ponovo postaviti.

image
Zadarski.hr

Također nas je zanimalo zašto se ti stakleni paneli, ispod koji bi Zadrani, ali prije svega njihovi gosti, trebali vidjeti antičkih gradskih vrata, konstantno magle?

- Kako je održavanje čistoće i urednosti prostora ispod staklenih panela povjereno zadarskoj Čistoći, evidentirani problem sa zamagljivanjem točnijem orošavanjem unutrašnjosti, nastojat ćemo riješiti u suradnji s njihovim djelatnicima ili će graditeljska struka predložiti konačno učinkovito rješenje. Stvar će svakako biti riješena na zadovoljstvo svih – zaključio je Dujela.

Živi bili pa vidjeli. 

image
Stakla se zamagljuju od kad su postavljena
Cropix
24. travanj 2024 09:56