StoryEditorOCM
KalelargaPODIGNUTA OPTUŽNICA

‘Puls‘ iz Bibinja pelješio automobile: sve stvari sam pospremio, osim parfema, naočala, Garmina i novčanika. Njih sam bacio u kontejner za smeće‘

Piše B.S.
3. svibnja 2023. - 20:33

Zadarsko tužiteljstvo optužilo je 27-godišnjaka iz Bibinja zvanog ‘Puls‘ jer je od 28. siječnja do 3. veljače prošle godine u Zadru iz automobila uzimao i za sebe zadržao razne predmete i novac.

Kako je riječ o osobi koja je već ranije višestruko osuđivana zbog istovrsnih kaznenih djela, Općinsko državno odvjetništvo (ODO) za 27-godišnjaka je zbog krađa i provala u automobile zatražilo kaznu od godinu dana zatvora.

Iz parkiranog, zatvorenog i otključanog vozila marke ‘Seat Alhabra‘ u ulici Put Murvice u Zadru ‘Puls‘ je uzeo set kruna za bušenje, udarne bušilice, set akumulatorskog odvijača, udarni čekić sa svrdlima i bušilicu, odnosno predmete vrijedne 400 eura,

U ulici Gradišćanskih Hrvata iz parkiranog, zatvorenog i zaključanog ‘Peugeota 407‘ preuzeo je akumulatorska bušilicu sa više pripadajućih svrdala i kruna, navigaciju marke ‘Garmin‘, jaknu ‘Galileo‘, sunčane naočale plave boje sa maslinastim uzorkom, parfem nepoznate marke plave boje, kožni crni novčanik u kojem se nalazilo 80 eura, crni kožni novčanik sa raznim dokumentima, te sunčane naočale nepoznate marke. Materijalna šteta u ovom slučaau bila je 1.195,00 eura.

Iz ‘Citroena‘ koji je bio parkiran u istoj ulici uzeo je pak predmete vrijedne 150 eura: akumulatorsku bušilicu sa raznim svrdlima koja su se nalazila u pripadajućoj kutiji, te aparat za brijanje.

U istrazi je priznao krivnju navodeći da je sve stvari ‘pospremio‘, osim parfema, naočala, Garmina i novčanika koje je bacio u veliki kontejner za smeće.

01. svibanj 2024 14:00