StoryEditorOCM
KalelargaUZBUNA U KVARTU

Puntamičani u strahu od proširenja marine. Pročelnik Kasap smiruje tenzije: Takvo nešto nije moguće...

Piše I.I.
12. prosinca 2023. - 17:08

Hoće li marina na Puntamici proširiti svoje kapacitete, pitaju se građani Puntamike koje je ova informacija poprilično uznemirila.

Svoje nezadovoljstvo su iskazali i na nedavno održanom internom sastanku, a najavili su kako će se pojaviti na javnoj raspravi za V. Izmjene i dopune Prostornog plana Grada Zadra.

Da bi netko proširio svoje kapacitete, potrebno ih je uskladiti s Prostornim planom Grada Zadra. Pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap, govori kako ni u planu koji je na snazi, a niti u V. Izmjenama i dopunama plana za koje traje javni uvid, takvo nešto nije moguće. 

- Prvo, prema sadašnjoj prostorno planskoj dokumentaciji proširenje marine nije moguće. Drugo, Grad nije dobio nikakav zahtjeva za izmjenama plana i treće, takvo nešto uopće nije u obuhvatu V. Izmjena i dopuna PPZG. naime, kada na Gradskom vijeću donosimo odluke o izmjenama različitih vrsta planova, naglašavamo s kojim ciljem radimo takvu vrstu izmjene. Ništa van te odluke ne možemo mijenjati ako nije u skladu s cijem. Tako su za V. izmjene i dopune PPZG-a donesena četiri cilja, a to su: javno zelenilo, postroženje urbanističkih parametara, društvena namjena i hoteli, ističe pročelnik Kasap dodajući kako Gradu nije došao nikakav zahtjev za proširenjem marine. 

- Grad nije primio takvu vrstu zahtjeva, a i da je došao, stav aktualne politike je takav da ne podržava proširenje marine jer se tamo nalazi prirodna plaža, a ta marina ima i komunalni dio. Stav grada to ne podržava, zaključuje Kasap. 

04. svibanj 2024 15:25