StoryEditorOCM
KalelargaBRZO GA SVLADALI

Rade nered na otoku pa misle da im ne može nitko ništa? Policija se gliserom "stvorila" na Ižu i osumnjičenom za prijetnju oduzela pištolj i drogu

Piše M.K.
30. lipnja 2023. - 15:45

Nakon što je jučer u 11.13 sati policija zaprimila dojavu o upućenim prijetnjama u jednom ugostiteljskom objektu na području otoka Iža, na mjesto događaja su odmah policijskim plovilima upućeni policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar te je ubrzo pod nadzor policije stavljen 60-godišnji muškarac, koji je uhićen na mjestu događaja i priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je 60-godišnji hrvatski državljanin jučer, 29. lipnja oko 11 sati u ugostiteljskom objektu upućivao ozbiljne prijetnje smrću prema 45-godišnjaku na kojeg je i fizički nasrnuo, a kada su ga pokušali smiriti uputio je ozbiljne prijetnje prema ostalim gostima kao i vlasniku objekta (troje hrvatskih državljana u dobi od 58, 30 i 28 godina), a za to vrijeme je kod sebe držao i skrivao pištolj.

Uhićen je brzom reakcijom policijskih službenika u 11,37 sati, nakon čega je uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije, a u događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

Nadalje, prilikom uhićenja je policijskim službenicima dragovoljno izručio oko 2,26 grama marihuana, koja je od njega oduzeta kao i pištolj nepoznate marke kojeg nelegalno posjeduje s pripadajućim streljivom.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga je obavljena pretraga doma i ostalih prostorija koje osumnjičeni koristi na otoku, gdje je kod njega je pronađeno i oduzeto 5 zasađenih biljaka indijske konoplje tipa marihuane, oko 749,2 grama marihuane, oko 3,79 grama sjemenki marihuane i 16 komada pištoljskog streljiva cal.7.62 mm.

Zbog sumnje u kaznena djela Prijetnja i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, osumnjičeni 60-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je odgovarajuća kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Isto tako zbog nelegalnog posjeda pištolja kojeg je nosio na javnom mjestu, protiv njega se podnose optužni prijedlozi iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 

27. travanj 2024 23:40