StoryEditorOCM
Kalelarga(NE)ZOVITE VATROGASCE!

Radeta: Izjavili ste da moje dijete nikada neće biti upisano u vrtić!; Nekić: Ako to dokažete, spalit ću se na Trgu!

Piše Iva Ivanac
25. srpnja 2023. - 19:36

Tijekom aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća provlačila se tema nedostatka mjesta u vrtićima za svu djecu, odnosno komentirala se ideji gradske uprave da se zbog rekonstrukcije objekta Pčelica privremeno otvore vrtići u tri zgrade mjesnih odbora.

- Prilagođavanje triju prostorija mjesnih odbora u vrtiće je porazno rješenje. S tom ste informacijom izašli u javnost, a da pritom niste obavijestili članove mjesnih odbora. To je rješenje "navrat-nanos". Najvaljivali ste u kampanji da ćete svake godine izgraditi po jedan vrtić, koliko ste ih dosada izgradili, upitao je vijećnik Roko Tadin (Akcija mladih) dok se Daniel Radeta (SDP) osvrnuo na prošlu izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća. 

- Jedino što je gore od 330 neupisane djece, među kojima je i moje dijete, jest da djecu upisujemo u neadekvatne prostore. Pročelnik Joso Nekić je zadnji put izjavio da moje dijete nikada neće biti upisano u vrtić, a sad molim da tu svoju izjavu uskladi sa statutima dječjih vrtića. S obzirom da vladajući nemaju ideju što napraviti s Centrom za mlade, nek on postane Centar za najmlađe i tamo otvorimo vrtiće, kazao je Radeta.

Pročelnik za odgoj i školstvo kazao je kako nije istina što Radeta govori.

- Ja nikad nisam dao tu izjavu, ako vi to dokažete, ja ću se spalit na Narodnom trgu! Za vaše dijete vrijede pravila kao i za sve druge. Prostore mjesnih odbora ćemo prilagoditi zahtjevima vrtića, odgovorio je Nekić, a Radeta replicirao:

- Dragi Joso, svi su čuli tvoju izjavu, a zbog toga ti je predsjednik Vijeća Vučetić dao opomenu. Što se tiče paljenja, nemojte izazivati požare na Trgu u požarnoj sezoni, dodao je Radeta.

27. travanj 2024 08:11