StoryEditorOCM
KalelargaAKTUALNI SAT

Radeta: ‘Zašto se parkiraju auta na javnoj površini ispred bivšeg hotela Iž?‘ Dukić: ‘To nije napravljeno uz dozvolu‘

Piše Iva Ivanac
10. svibnja 2023. - 15:03

- Ova tema se već godinama provlači u javnom prostoru, a riječ je o prostoru u ulici Petra Svačića, točnije zemljištu na Polačišću. Imali smo priliku vidjeti poduzetnika Mladena Ninčevića kako prije koji mjesec stavlja betonske ograde i zagrađuje parking tim stanarima. Ovdje nije riječ o problemu s parkingom, već o tome da je ta zgrada tim činom izgubila uporabnost. Metar od izlaza iz zgrade postavljeni su betonski blokovi i zgrada je izgubila pristupni put, kola hitne pomoći i vatrogasci više ne mogu s vozilima prići ulazima u zgradu i taj je problem napravio Grad. Mjesec i pol dana nakon, opet imamo Ninčevića koji je otvorio hotel Iž. Na prostoru gdje je prije bio zid, napravljena je rampa koja vodi na javnu površinu, odnosno na trg, kazao je Daniel Radeta pokazujući na platnu fotografije na kojem su ispred hotela, odnosno na trgu parkirani automobili. 

- Ovo je okupacija javne površine. Na mjestu gdje se trebaju igrati djeca sada se parkiraju automobili, zaključio je Radeta. 

Gradonačelnik Branko Dukić je istaknuo kako na Vrhovnom sudu traje sudski proces vrijedan 150 milijuna kuna koji je vezan uz zemljište na Polačišću i kako bi Grad ako bi izgubio to, bio u velikim problemima, te taj dio nije htio više komentirati. 

- Što se tiče hotela, ovo nije napravljeno uz dozvolu, molim da se to vrati u prvobitno stanje, jer što kaže Radeta, to je nedopustivo. Izlazimo u susret hotelima, ali ako je ovo napravljeno na svoju ruku onda ćemo to razbiti, kazao je Dukić, a Radeta replicirao kako nema samo problem parkinga navedeni hotel već brojni drugi građani u svim kvartovima u Zadru. 

- U hitnu proceduru stavite izgradnju garaže koje su bile predložene još u prijašnjem proračunu, istaknuo je Radeta. 

Pročelnik Darko Kasap je kazao kako se u proračunu nalaze sredstva za izradu projektne dokumentacije za tri garaže na Bilom brigu, jednu garažu ispred bivšeg hotela Iž i jednu garažu na Voštarnici u blizini Pet nebodera. 

18. travanj 2024 12:34