StoryEditorOCM
Kalelarga21 MILIJUN KUNA

Raspisan je natječaj za izvođača radova koji će graditi novo Gradsko groblje u Crnom

Piše Iva Ivanac
20. rujna 2021. - 15:31

Raspisan je natječaj za izvođača radova koji će graditi novo Gradsko groblje Grada Zadra u Crnom. Procijenjena vrijednost radova je 21 milijuna kuna bez PDV-a, a natječaj traje sve do 12. listopada kada će se u 13 sati održati javno otvaranje ponuda u Gradskoj upravi. 

Grad Zadar će odluku o odabiru ili poništenju natječaja donijeti u roku od 60 dana od dana isteka roka za dostavu ponuda. Odabrani izvođač radova će se u roku od 30 dana od potpisa ugovora uvesti u posao, a od tada će imati 36 mjeseci za dovršetak radova.

Izvođač radova će graditi prvu fazu novog Gradskog groblja, odnosno prvo grobno bolje koje je veličine gotovo jednake kao i groblje na Belafuži. U prvoj fazi će se izgraditi ispraćajnica, pristupna cesta, parking, lagune za oborinske vode, trafostanica i dio puta oko groblja. 

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap, nam govori kako je ideja odmah nakon početka gradnje, odnosno odmah nakon što se napravi cesta do groblja, uvesti Nasade u posao kako bi započeli s prodajom grobnih mjesta. Kasap vjeruje kako će radovi započeti početkom iduće godine, ali i kako bi Nasadi početkom ljeta mogli započeti raspolagati s grobljem. Prvo grobno polje u Crnom imat će oko šest tisuća grobnih mjesta. 

30. svibanj 2024 22:11