StoryEditor
KalelargaNOVE KORONA MJERE

Rasprave na sudu će se održavati samo u hitnim predmetima, a potrebno je osigurati i prozračivanje sudnica najmanje deset minuta između dvije rasprave

Piše B.S.
18. siječnja 2022. - 19:07

Predsjednik Županijskog suda u Zadru Željko Đerđ, sukladno Uputi Vrhovnog suda Republike Hrvatske donio je dopune uputa o mjerama za sprječavanje širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i organizaciji rada Županijskog suda u Zadru, za vrijeme trajanja epidemije.

Prema dopuni odluke o mjerama koja je stupila na snagu 15. siječnja rasprave će se održavati samo u hitnim predmetima (okrivljenici u istražnom zatvoru, predmeti pred zastaru, hitnost propisana posebnim zakonom i sl.), kao i one za koje se mogu osigurati propisani epidemiološki uvjeti u pogledu održavanja razmaka među osobama čija je nazočnost obavezna na raspravi, uz poštivanje svih ostalih epidemioloških mjera (nošenje zaštitnih maski, te dezinfekcija ruku, provjetravanje sudnice i dr.),

Rasprave u kojima nije moguće osigurati epidemiološke mjere preporučuje odgoditi do saniranja pogoršane epidemiološke situacije. Strankama, njihovim punomoćnicima ili braniteljima, uvažit će se nedolazak na sud zbog nemogućnosti pribave COVID potvrde, osim u slučaju evidentne zlouporabe prava.

Naloženo je i pojačano provođenje higijenskih mjera u skladu s uputama Stožera civilne zaštite i pojačano prozračivanje prostorija, naročito sudnica i sudskih hodnika, te nošenje zaštitnih maski u zgradi suda. Prema mjerama, potrebno je osigurati prozračivanje sudnica najmanje deset minuta između dvije rasprave uz provođenje higijenskih mjera i po potrebi dezinfekcije.

21. svibanj 2022 15:28