StoryEditorOCM
KalelargaŠKOLA U BIOGRADU

"Ravnatelj Ivica Kero je smijenjen, ali je i dalje ravnatelj. Svašta smo, župane, od ove uprave doživjeli, ali kaos u ovoj školi je nevjerojatan!"

Piše L.B.
14. studenog 2022. - 19:03

- Ravnatelj srednje škole u Biogradu Ivica Kero je smijenjen, rješenjem prosvjetne inspekcije. Inspekcija je također utvrdila 17 nepravilnosti koje je naložila školi da ispravi. Iz naredbi prosvjetne inspekcije se vidi da ravnatelj od travnja 2021. godine nije u sudskom registru položio izmjene statuta. Punih godinu dana. Škola očigledno o mnogim sastancima nije vodila zapisnik, a i kad je vođen nije sastavljen na pravilan način - upozorio je u ponedjeljak na Županijskoj skupštini esdepeov vijećnik Jure Zubčić.

- Podsjećam da je donesena i zabrana za troje djelatnika da obavljaju poslove sukladno sklopljenom ugovoru o radu. Ništa se tu nije pomaknulo. Sve ovo govori o potpuno kaotičnom načinu upravljanja srednjom školom u Biogradu, a Keru je Školski odbor nakon razrješenja imenovao za vršitelja dužnosti. Novi školski odbor još nije raspisao novi natječaj za ravnatelja. Svašta smo, župane, od ove županijske uprave doživjeli ali je ipak nevjerojatno da ravnatelj Ivica Kero nakon svega utvrđenog ima podršku članova Školskog odbora iz red osnivača? - upitao je Božidara Longina na Aktualnom satu vijećnik Zubčić.

Župan je kazao da je pročelnik Ivan Šimunić kompetentniji da odgovori na ovo pitanje i pojasni situaciju u srednjoj školi u Biogradu, no Šimunić je najavio odgovor u pisanom obliku. Rekao je da je imenovan novi Školski odbor i potvrdio da nalozi inspekcije još nisu provedeni.

17. travanj 2024 15:20