StoryEditorOCM
KalelargaSVEGA IMA DOVOLJNO

Ravnatelj Škrgatić: Imamo preko 1500 testova, a idućih dana stiže još jedan novi PCR uređaj. Bez problema zadovoljavamo potrebe unutar županije i šire

Piše Iva Ivanac
23. lipnja 2020. - 22:50

Zavod za javno zdravstvo Zadar bez problema će moći odraditi sve izazove koji će se naći pred osobljem zbog situacije koja se dogodila na humanitarnom teniskom turniru Adria tour 2020. i pozitiviteta na koronavirus tenisača među kojima je i Novak Đoković.

Ravnatelj Zavoda Zoran Škrgatić kazao je kako u svojoj službi imaju dovoljan broj testova na koronavirus i kako su sve službe u pripravnosti. 

- Imamo 16 liječnika na raspolaganju, formirani su timovi koji su u pripravnosti i nema razloga za brigu. Ako smo sve uspjeli odraditi kroz travanj i svibanj kada je situacija s koronavirusom bila u punom jeku, nema razloga da sada ne uspijemo - naglasio  je ravnatelj Škrgatić, dodajući kako nema straha da će testova nestati.

- Trenutno imamo preko 1500 testova, a kroz dva, tri dana očekujemo još petsto testova. Testovi se provode svakog dana u tjednu, ujutro i popodne, a kroz idućih desetak dana stići će nam još jedan, potpuno novi PCR uređaj tako da ćemo moći zadovoljiti kapacitete testiranja, ne samo Zadarske županije, već i šire - istaknuo je Škrgatić, dodajući kako sada u jednom danu mogu odraditi 288 testova na koronavirus. 

19. travanj 2024 08:48