StoryEditorOCM
KalelargaPOKUŠAO POBJEĆI

Razbijen lanac dilera kokaina u Zadru: na čelu je bio 38-godišnjak koji je žrtve iznuđivao. Evo što je njih pet sve radilo

Piše zadarski.hr
9. srpnja 2024. - 16:01

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog proizvodnje i prometa drogama, iznude i protupravne naplate, objavila PU zadarska.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja, zbog sumnje u protupravna ponašanja, policijski službenici su u četvrtak u Jazinama uhitili 41-godišnjaka od kojeg je oduzeto oko 1,5 grama kokaina te je doveden u prostorije policije. Istog dana, oko 20.30 sati na policijski službenici su na Višnjiku uhitili 38-godišnjaka koji je pokušao pobjeći, ali su ga policijski službenici ubrzo sustigli te je, zbog pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile uhićen.

Na temelju sudskog naloga provedena je i pretraga doma i drugih prostorija koje 38-godišnji osumnjičenik koristi na području Zadra. Tom prilikom policijski službenici pronašli su i oduzeli oko 22,5 grama kokaina, jednu digitalnu vagu te više mobitela koji se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela.

Također, istu večer u Zadru na predjelu Poluotoka policijski službenici su uhitili i 28-godišnjakinju zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga, nakon čega je dovedena u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 38-godišnjaka se sumnjiči da je od siječnja do 4. srpnja 2024. godine na području Zadra, sam kao i posredstvom 28-godišnjakinje, 32-godišnjaka, 41-godišnjaka te 30-godišnjaka u više navrata krajnjim korisnicima preprodao drogu kokain u različitim količinama.

Također ga se sumnjiči da je od siječnja do srpnja 2024. godine na širem zadarskom području u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prijeteći u više navrata 28-godišnjaku sa šireg zadarskog područja, tražio isplatu nepostojećeg duga tražeći od oštećenog novčani iznos od tisuća eura.

Kao i da je u ožujku 2024. godine, prijetio i fizički napao 30-godišnjaka sa zadarskog područja zbog naplate novčanog duga od nekoliko stotina eura, kojom prilikom je 30-godišnjak lakše ozlijeđen, a nakon čega ga je uz prijetnje tražio da tijekom liječničkog pregleda podnese lažni iskaz o načinu ozljeđivanja, što je 30-godišnjak iz straha učinio.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 38-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama, iznude, protupravna naplata te sprječavanje dokazivanja. U petak je tijekom večeri predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Također, u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku predani su i 28-godišnjakinja te 32-godišnjak te je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv njih podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Protiv 31-godišnjaka i 30-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

09. srpanj 2024 16:02