StoryEditorOCM
KalelargaNASTAVAK SLIJEDI

Razgovori o budućnosti HNK Zadra: evo kakva jamstva daju Kršlović i Kulaš i što za uzvrat očekuju od Grada

Piše P. O.
23. svibnja 2023. - 13:15

Sadržaj pisama namjere što su ga HNK Zadru poslali Šime Kršlović, australski poduzetnik u IT industriji, te kanadski građevinski poduzetnik Marino Kulaš, prezentiran je danas gradonačelniku Branku Dukiću i njegovim suradnicima. Do kraja ovog tjedna će „obvezujuće ponude” kojima investitori pokazuju interes za ulaganje u HNK Zadar biti dodatno analizirane, a sljedećeg bi tjedna obje ponude trebale biti prezentirane predsjednicima klubova Gradskog vijeća.

Na gradskoj je upravi da pronađe okvir unutar kojega se Grad Zadar može kretati u vlasničkoj transformaciji Kluba, ali će konačnu odluku donijeti Gradsko vijeće.

Po neslužbenim informacijama i Kršlović i Kulaš su u svojim pismima namjere dali jamstva s vremenskim terminima planiranih ulaganja, ali jednako tako određena jamstva traže i od Grada Zadra. Prvenstveno se radi o korištenju postojeće infrastrukture na Stanovima, igralištu „Bagata” i terminima na terenima ŠC Višnjik. Potencijalni investitori očekuju da će Grad Zadar proračunskim sredstvima nastaviti financirati Školu nogometa i mlađe kategorije HNK Zadra.

18. travanj 2024 00:23