StoryEditorOCM
KalelargaTESTOVI NA COVID

Reakcija zadarskog Zavoda za javno zdravstvo nakon pritužbi građana: ‘Dnevno se obrađuje do 250, a maksimalno se može obraditi 450 uzoraka!‘

Piše B.S.
25. ožujka 2021. - 13:56
Zadar, 190820. Zbog porasta oboljelih od koronavirusa, ispred Poliklinike su izvanrednu konferenciju odrzali zamjenik ravnatelja Opce bolnice Zadar Edi Karuc i epidemiolog Alan Medic. Na fotografiji: red za testiranje na koronavirus ispred Poliklinike.Jure Miskovic/Cropix

Služba za mikrobiologiju parazitologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar nastavno na medijske napise o pritužbama gradana na nedostupnost termina za testiranje na SARS-CoV2, ovim putem obavještava javnost o rasporedu uzimanja uzoraka i testiranja:

- Na lokaciji Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Ljudevita Posavskog 7A, ispred montažnog objekta postavljenog na zapadnom ulazu u zgradu Poliklinike OB Zadar dnevno se uzima do 160 uzoraka i to na način da se pacijenti naručuju svakih pet minuta kako bi se izbjegle gužve i dulja čekanja na testiranje. Uzimanje uzoraka za RT-PCR metodu odvija se u dogovorenom terminu: svakog radnog dana od 07:30 do 14:00 sati, subotom od 07:30 do 13:00 sati - navode  iz Službe za mikrobiologiju.

Dodaju kako obavijest o tome stoji na njihovoj web stranici.

- Od ponedjeljka 29. ožujka na lokaciji Ravnice odnosno u COVID ambulanti Donna zdravlja Zadarske županije opet započinje uzimanje uzoraka u dva termina, kroz sedam dana: svakog dana od 8 do 9 sati i od 13 do 14 sati.

Ovim se udvostručuje broj donesenih uzoraka u naś laboratorij tj. povećava kapacitet dnevno obradenih pacijenata.

U laboratorijima Službe za mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda koja raspolaže s dva PCR uredaja dnevno se obraduje u prosjeku do 250 uzoraka, a maksimalno se može obraditi 450 uzoraka.

I uz ova dnevna ograničenja liječnici obiteljske medicine mogu kao i do sada svoje pacijente koji su u prioritetnoj skupini naručivati preko sebne za to oformljene mail adrese, pa takve rješavamo hitno bez odgode-. navode u Službi.

18. travanj 2024 15:55