StoryEditorOCM
KalelargaIMAJU RAZLOG

Renata Bek i Vladimir Kovačević „na čekanju”: Županija poništava natječaj za izbor ravnatelja Doma zdravlja, a "v.d" stiže i u AGRRA-u

Piše P.O.
9. lipnja 2021. - 20:41

Na čelu Dom zdravlja Zadarske županije od 2005. godine se nalazi Renata Bek koja je medijima potvrdila da se namjerava kandidirati i za novi četverogodišnji mandat, a javni je natječaj već raspisan. Međutim, taj natječaj neće biti doveden do kraja jer će – biti poništen.

Takva je odluka županijske vlasti gdje je procijenjeno da bi bilo nelogično da o izboru ravnatelja ili ravnateljice odlučuju Upravno vijeće koje je potvrdio bivši sastav Županijske skupštine. U Županiji su odlučili izbor zamrznuti sve dok ne bude konstituirana Skupština Zadarske županije koja će potom potvrditi i novi sastav Upravnog vijeća. Dok se to ne dogodi, ravnateljski će posao obavljati vršitelj dužnosti.

Vrlo se sličan rasplet priprema i u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije gdje mandat aktualnom ravnatelju Vladimiru Kovačeviću istječe 15. srpnja. Da bi do tog datuma bila provedena procedura reizbora, Upravno vijeće bi natječaj trebalo raspisati do 16. lipnja, ali do tada sigurno neće biti konstituirana Županijska skupština ni izabrano novo Upravno vijeće, pa će dotada vršitelj dužnosti voditi i AGRRA-u.

Poput Renate Bek, i Vladimir Kovačević se namjerava kandidirati za novi mandat:

-Da, javit ću se. Bilo bi nekorektno i netaktično s moje strane da se ne javim na javni natječaj, jer su rezultati AGRRA-e u prethodnom periodu bili izvanredni. Agencija je od troje narasla na 18 zaposlenika, a sve plaće pokrivene su sredstvima iz fondova po projektima koje provodimo čak i prošle i ove godine, unatoč epidemiji korone, kaže Kovačević.

25. travanj 2024 06:33