StoryEditor
KalelargaEKSKLUZIVNO: NAKON NAŠEG PISANJA O NATJEČAJU NARODNOG MUZEJA U KOJEM SE TRAŽI ZAVRŠENI FAKULTET KOJI VIŠE NE POSTOJI

Renata Peroš u petak sama poništila natječaj!

Piše L.Burčul
10. svibnja 2019. - 19:03
bbimagehandler (1)

Nakon što smo objavili informaciju o tome da je v.d. ravnateljica Narodnog muzeja Zadar (NMZ) Renata Peroš objavila natječaj za zapošljavanje glasnogovornika na neodređeno vrijeme, no da je kao jedan od uvjeta navela fakultet koji već deset godina ne postoji, natječaj je u petak poslijepodne poništen.

Poništila ga je sama v.d. ravnateljica, s obrazloženjem da se natječaj poništava „zbog formalnih razloga“. Osim za radno mjesto djelatnika za odnose s javnošću, Peroš je poništila i natječaj za izbor kustosa, u kojem je također bila precizno navela fakultet kojeg kandidat treba imati.

Donosimo tekst njezine odluke:

„Na temelju čl. 32. Statuta Narodnog muzeja Zadar, v.d. ravnateljica Narodnog muzeja Zadar donosi ODLUKU O PONIŠTENJU NATJEČAJA za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme s punim radnim vremenom, uz probni rad na radno mjesto kustos i radno mjesto djelatnik za odnose s javnošću zbog formalnih razloga, objavljenog u Narodnim novinama br. 45 od 3. 5. 2019., web-stranici Narodnog muzeja Zadar te Zavodu za zapošljavanje.

Narodni muzej Zadar“.

Iako je Peroš nakon naše objave na portalu Zadarski.hr i u Slobodnoj Dalmaciji tvrdila da je s natječajem sve u redu, ipak je naprasno odlučila sama poništiti natječaj kojega je napisala.

Kako smo izvijestili u srijedu, za radno mjesto glasnogovornika („djelatnika za odnose s javnošću“) uvjeti su, među ostalima,  bili visoka stručna sprema fakulteta društvenog smjera, no upravo kod uvjeta „fakultet društvenog smjera“ je naveden i konkretan naziv studija - Odjel za informatologiju i komunikologiju.

Međutim, taj studij postojao je do 2009.godine. Od tada nema diplome sa takvim fakultetom.

Naziv mu je promijenjen u Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, međutim, u natječaju se navodi stari naziv studija tako da se onaj tko je diplomirao do 2009. godine može prijaviti na natječaj sa diplomom upravo onog studija koji se u natječaju traži. Iako ne postoji deset godina.

U, sada poništenom natječaju, se uz djelatnika za odnose s javnošću, tražio i kustos za kojega je također precizno navedeno da mora imati završen Tekstilno-tehnološki fakultet. I taj dio natječaja je poništen.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 07:34