StoryEditorOCM
KalelargaGRAD ZADAR & ČISTOĆA

Riva će do kraja mjeseca dobiti drugi podzemni kontejner za komunalni otpad, a do kraja godine i treći

Piše IN
13. siječnja 2021. - 13:15
Na zadarskoj rivi traju radovi na postavljanju drugog podzemnog kontejnera u gradu. Čistoća će u iskopanu rupu postaviti tri podzemna spremnika: za biorazgradivi, reciklabilni te miješani komunalni otpadJure Miskovic/Cropix

Na Obali kralja Petra Krešimira IV traju radovi na izgradnji drugog podzemnog kontejnera za komunalni otpad na području Zadra.

Prvi podzemni kontejner izgrađen je krajem 2019. godine u istoj ulici kod zgrade bivšeg hotela Zagreb, dok je ovaj smješten nekih 400 metara dalje, prema vrhu Poluotoka. Na Polutoku je inače previđeno desetak lokacija za podzemne kontejnere i za svaku je ishodovana suglasnost konzervatora.

Izgradnju podzemnih kontejnera financira Grad Zadar, posao vodi komunalna tvrtka Čistoća, a izvođač radova je tvrtka Stipčević iz Zadra.

- Ukupna vrijednost nabave kontejnera i građevinskih radova s PDV-om je 320 tisuća kuna. Rok za dovršetak posla je 15 radnih dana, odnosno do kraja siječnja. Novi podzemni kontejner imat će tri odvojena spremnika, za mješoviti komunalni i reciklabilni otpad, kapaciteta dva kubika, te spremnik od jednog kubika za biorazgradivi otpad - kazao nam je direktor Čistoće Ivan John Krstičević.

U ovoj godini Čistoća u suradnji s Gradom Zadrom planira izgradnju i trećeg podzemnog kontejnera na zadarskoj rivi. Njegova je lokacija također na Obali kralja Petra Krešimira IV, preko puta Samostana sv. Frane.

- Vjerujem da su građani zadovoljno ovakvim rješenjem za prikupljanje komunalnog otpada na području Poluotoka. Naš je cilj smanjiti broj plastičnih kontejnera u staroj gradskoj jezgri koliko je god to moguće. Podzemni kontejneri ljepše izgledaju i imaju veći kapacitet, a iskustva građana nam to i potvrđuju - ističe direktor zadarske Čistoće.

19. travanj 2024 23:46