StoryEditor
KalelargaOPET ISTI PROBLEMI

Roditelji nakon neuspjelih dogovora s upravom: "Peticijom tražimo uvođenje jedne smjene u OŠ Petra Preradovića, postoje svi uvjeti za to!"

Piše Zadarski.hr
6. rujna 2021. - 12:50

Roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu Petra Preradovića u Zadru, u ponedjeljak su pokrenuli potpisivanje peticije za uvođenje jedne smjene u Osnovnoj školi Petra Preradovića.

- Mi roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu Petra Preradovića u Zadru prilažemo peticiju nakon neuspjelog pokušaja dogovora s upravom škole da se nastava u školskoj godini 2021./2022. održava u jednoj smjeni. Iako smo svjesni situacije s epidemiološkim pravilima, uvjereni smo kako je moguće i dalje održavati nastavu u jednoj smjeni s obzirom na to da je ova škola kapacitirana za veliki broj učenika, a pohađa je samo petstotinjak. Organizacijom nastave u jednoj smjeni olakšalo bi se roditeljima s obzirom da većina roditelja radi prijepodne. Dok ovo pišemo, imamo na umu i činjenicu da je ova škola samo dijelom sastavljena od učenika s Poluotoka,  te da su se u ovu školu upisala mnoga djeca iz ostalih dijelova grada kako bi pohađala nastavu u jednoj smjeni. Neodržavanjem nastave u jednoj smjeni, mnogi će roditelji biti prisiljeni upisati djecu u bliže škole, kako bi djeci olakšali odlazak u školu. 

Ujedno bismo željeli podsjetiti da je dokument koji je izdalo resorno Ministarstvo, a kojeg ste vjerojatno dobro proučili, „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2021./22.“, upravo to što mu i ime govori, samo naputak i prijedlog, ne i obveza.  S obzirom da je riječ isključivo o modelima i preporukama koje je uvijek potrebno prilagoditi uvjetima, mogućnostima i nizu drugih okolnosti, a ne kao obvezatna pravila postupanja, tražimo da postupite u skladu sa situacijom, s dozom senzibiliteta, te nam olakšate polazak u školu naših mališana.Mi potpisnici peticije suglasni smo s tekstom ove peticije i tražimo hitno rješavanje novonastale situacije - stoji u pozivu za potpisivanje peticije koji se dijelio preko društvenih mreža i drugih online komunikacijskih kanala.

Već u ponedjeljak peticiju je potpisalo 45 roditelja. Na web stranicama škole navedeno je kako će u školskoj godini 2021./2022. nastava biti organizira u dvije smjene za sve razrede osim prvih i drugih razreda koji će uvijek biti u jutarnjoj smjeni.

Podsjetimo da je prije nekoliko godina nastava u jednoj smjeni OŠ Petra Preradovića uvedena tek nakon traženja roditelja koji su djecu upisivali u jedinu školu na Poluotoku zbog produženog boravka i rada u prijepodnevnoj smjeni. Nastava je na takav način organizirana sve do izbijanja pandemije koronavirusa nakon čega je vraćena u dvosmjenski režim.

item - id = 1125176
related id = 0 -> 1148237
related id = 1 -> 1146340
04. prosinac 2021 16:50