StoryEditorOCM
KalelargaPO POSLOVNIKU?

Rubeša: "Kasap pogoduje mafiji, a Nekić je zaposlio pola rodbine"! Nekić: "Ne vodim računa što o meni govori neka baraba, kreten i idiot"!

Piše P.O.
2. kolovoza 2021. - 13:08

-Smijenite pročelnika za graditeljstvo Darka Kasapa jer pogoduje građevinskoj mafiji i devastirao je grad. O Josi Nekiću i Mariju Pešutu ne treba trošiti riječi: Nekić je zaposlio rodbinu do sedmog koljena, a Pešut loče i kleveće. Direktori gradskih poduzeća bi trebali dati svoje mandate na raspolaganje, pa, ovisno o rezultatima, ostati ili otići.

To je samo dio onoga što je Ante Rubeša (Akcija mladih) rekao u sklopu Aktualnog sata nakon čega se otvorila debata je li riječ o vrijeđanju na osobnoj razini i kršenju Poslovnika (kako su mislili gradski vijećnici HDZ-ove koalicije) ili dopuštenom političkom govoru za govornicom Gradskog vijeća (kako su mislili svi ostali).

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić smatra da vijećnici imaju pravo iznositi „pooštrene i nategnute političke stavove”, Rubešin je govor ocijenio „neprimjerenim”, ali ne za izricanje opomene. Da je krenuo na osobnu razinu, reagirao bih, rekao je Vučetić podsjećajući da za riječi izgovorene za govornicom Gradskog vijeća vijećnici ne mogu kazneno odgovarati.

Sumnjajući da je kandidatkinja za ravnateljicu Znanstvene knjižnice u srodstvu s pročelnikom Josom Nekićem, Marko Pupić Bakrač je rekao:

-Da, Nekić je zaposlio pola rodbine i – što? Je li to vrijeđanje? Nije, to je politički govor, pa tko je jači, jači je, ovdje vas nitko neće tući, ovo su verbalni okršaji, rekao je Pupić Bakrač koji je pozvao HDZ-ovce da ne „budu krizanteme”.

-Lako je provjeriti tko je komu rod, Pupić Bakrač zna da mi kandidatkinja nije u rodu. Vi u političkom govoru lažete i izvrćete činjenice, ali ja s tim nemam problem. Prestao sam voditi računa što o meni govori neka baraba, kreten i idiot. A i drago mi je što birači sve ovo čuju i vide, rekao je pročelnik Joso Nekić.

Gradonačelnik Dukić je podsjetio da je važno tko što govori.

-A to govori čovjek koji nema dana radnog staža. Neka malo radi, rekao je Dukić obraćajući se Rubeši kojeg je podsjetio da mu je za govornicom prije četiri godine ponudio posao.

-Destruktivci ovdje nemaju što raditi. Ako se ovako nastavi, ni jedan pošten čovjek ovdje neće htjeti doći, rekao je Dukić.

26. travanj 2024 13:20