StoryEditorOCM
Kalelarga VIJEĆNIČKO PITANJE

Rubeša: Zašto na mjestu gdje treba biti Poljoprivredno-edukacijski centar u Zemuniku ovce pasu travu?! Je li to još jedno predizborno obećanje HDZ-a?

Piše I.I.
7. studenog 2022. - 18:53

Županijski vijećnik Ante Rubeša (Akcija mladih) na prošloj Skupštini Zadarske županije postavio je pitanje vezano uz izgradnju  Poljoprivredno-edukacijskog centra za stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje u području poljoprivrede.

- Prije više od godinu dana novinarka je namjeravala pisati o velikom županijskom projektu u općini Zemunik. Radi se o Poljoprivredno-edukacijskom centru za stručno usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje u području poljoprivrede. Dolaskom na teren u Zemunik umjesto Poljoprivredno-edukacijskog centra, novinarka je na velikoj uređenoj i lijepo ograđenoj parceli, zatekla sam ovce. I danas nakon dvije godine dana od kad je Zadarska županija poravnala i ogradila parcelu, na njoj nema nikakvih radova vezano za Poljoprivrednoedukacijski centar. Je li ovo još jedan EU projekt i još jedno predizborno obećanje HDZ-a, upitao je Rubeša tražeći informacije o tome kolika je površina parcele, koliko je dosada Agencija za ruralni razvoj AGRRA utrošila za ograđivanje i za sve ostale troškove, koliko se sjena dobije s ovakve parcele i/ili koliko se može dobiti za najam ovakve parcele?

- Zadarska županija je do sada za izradu projektne i studijske dokumentacije za izgradnju Poljoprivredno edukacijskog centra utrošila 249.349,50 kuna, dok je za čišćenje i ograđivanje terena Agencija za ruralni razvoj - AGRRA utrošila 66.335,00 kuna. Površina parcele 4682/22 k.o. Zemunik na kojoj se planira izgraditi Poljoprivredno edukacijski centar iznosi 27512 kvadrata. Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole je predan nadležnom odjelu te očekujemo da građevinsku dozvolu ishodujemo do kraja ove godine te bi odmah nakon toga pokrenuli postupak javne nabave za izgradnju centra, odgovorio je Daniel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove.

20. travanj 2024 11:42