StoryEditorOCM
KalelargaIRENA DRAGIĆ O DUKIĆEVOM STATUSU BRANITELJA I ZAPOŠLJAVANJU RENATE PEROŠ

"Šaljete poruku sposobnim, obrazovanim, a pogotovo mladim ljudima da u našem Gradu nemaju što tražiti!

Piše Iva Ivanac
17. lipnja 2019. - 14:14
gradsko_vijece19-170317

Na gradskom vijeću Grada Zadra, koje je u trenutno tijeku, SDP-ova gradska vijećnica Irena Dragić pitala se je li status branitelja postao sistem zapošljavanja u svim gradskim ustanovama. 

- Invalid ste Domovinskog rata, a kao što vidimo invalid niste. Svaki mjesec primate invalidninu na svoju ionako veliku i smatram nezasluženi gradonačelnikovu plaću. Iako vi smatrate da ona ima pokriće. Renata Peroš, dobro poznato ime u gradu kojoj ste ustupili vođenje iznimno važne kulturne institucije, provodi samovolju, zapošljava protivno zakonu kojekakve likove bez znanja i obrazovanja te plaća kazne, a kao vrhunac svega na natječaju za posao se poziva na status braniteljice. Jesu li ovakvi statusi invalida i branitelja koje imaju gradonačelnik Dukić Peroš i njima slični postali pokriće da mogu raditi što hoće? Poruka sposobnim, obrazovanim, a pogotovo mladim ljudima je da u našem Gradu nemaju što tražiti!, kazala je Irena Dragić.

- Primam svaki mjesec 114 kuna invalidnine I što je tu problem. Sva prava koji svaki čovjek zaslužuje, ja sam za to da se to I tako regulira. Vi zadirete nekome I u ona prava koja su mu određena, vi bi sve! I život bi nam ukinuli da možete. Vi nikad niste znali niti raditi niti gradit, ali zato ste znali zapovijedati, odbrusio je gradonačelnik Branko Dukić

19. travanj 2024 22:19