StoryEditorOCM
KalelargaMUKE PO PRORAČUNU

SDP ima uvjet za podršku rebalansu: preusmjerite novac s izrade dokumentacije za javne garaže u sredstva za kupnju ultrazvuka u zadarskoj bolnici!

Piše Iva Ivanac
26. listopada 2022. - 17:20

Sve političke opcije Gradskog vijeća i ovog su petka pozvane na sastanak vezan uz rebalans i proračun za sljedeću godinu koji se održava u Gradskoj upravi. 

Daniel Radeta je nakon prošlog sastanka izjavio kako su u Gradskoj upravi vladali "pomirljivi tonovi", a uoči novog sastanka ima i "uvjet" koji izvršna vlast treba ispuniti kako bi imali sigurne ruke SDP-ovaca na izglasavanju rebalansa na idućoj sjednici Gradskog vijeća. 

Izmjene i dopune proračuna ovoga se puta rade zbog povećanja cijena plaća odgojiteljicama u vrtićima, povećanja cijena energenata proračunskih korisnika, ali i zbog dodatnih sredstava potrebnih za europske projekte. 

- Glasat ćemo za rebalans proračuna ako se izvršna vlast bude pridržavala navedenih razloga zbog kojih je rebalans potreban i ako prihvate naš prijedlog da se za Opću bolnicu Zadar kupi novi mamograf. Naime, amandman za izradu dokumentacije za izgradnju garaže na Ravnicama nije niti će ove godine biti izvršen, stoga je na toj poziciji unutar proračuna "ostalo" 450 tisuća kuna. Zbog toga smo, kako bi utrošili novce na najbolji mogući način, kod ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Željka Čuline provjerili što je zadarskoj bolnici potrebno od uređaja i dobili informaciju kako bi im novi ultrazvučni aparat (UZV uređaj) dobro došao, ističe Radeta pa objašnjava kako će s novcima s kojima se ove godine trebala izrađivati dokumentacija za izgradnju garaže na Ravnicama, Općoj bolnici Zadar kupiti novi ultrazvučni aparat.

- To ne znači da će se amandman vezan uz izradu dokumentacije za izgradnju garaže "povući" već da će se on prebaciti za iduću godinu, a sa sredstvima od ove godine će se kupiti UZV uređaj. Dakle, glasamo za rebalans ako sve unutar rebalansa ostane onako kako smo se dogovorili na sastanku i ako izvršna vlast pristane na kupnju ultrazvučnog aparata. Da se samo jedna stvar promijeni u rebalansu, nećemo dignuti ruku za njega, zaključuje Radeta.

Podsjetimo kako se na zadnjem sastanku vezanom uz rebalans i proračun članovi Akcije mladih nisu pojavili te kako je Enio Meštrović napustio sastanak nakon nekoliko minuta jer smatra da se o proračunu "treba razgovarati cijelu godinu, a ne 15 dana prije donošenja proračuna za iduću godinu".

27. travanj 2024 06:15