StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI SINDROM

SDP napustio sjednicu: "Očito je da smo dobili novu većinu pa vi skupa s njima radite Prostorni plan. Žrtva se vratila nasilniku"

Piše Iva Ivanac
6. rujna 2024. - 17:25

Vijećnici SDP-a su nakon stanke koju su zatražili nakon što je izglasan proračun Grada Zadra za 2024. godinu napustili sjednicu Gradskog vijeća. 

- Za sve koji ne znaju proračun je politički akt na kojem se očituje većina. Danas smo dobili novu većinu, a jučer smo imali odluku koja se ticala Prostornog plana. Očito je da danas imamo novu većinu pa vi skupa s njima radite Prostorni plan. Gradonačelnik je rekao da nismo predložili ništa, međutim to nije istina. Ono što smo mi predlagali se nikada nije ostvarilo, a to je građanski odgoj, parking garaže, molio sam dostavu građevinske dozvole za Teslinu, a u tri mjeseca se nitko nije udostojio stati pred nas. Činjenica je da ovaj grad ima tešku dijagnozu i bolest, podsjetio bih na stockholmski sindrom, ali ovo je zadarski sindrom. Žrtva se uvijek vraća nasilniku, a danas se žrtva vratila nasilniku. Slušati sva omalovažavanja od strane gradonačelnika i to nakon svega podržati, umjesto da smo skupili glave i pronašli kandidata, vi ste stali uz HDZ. Propustili smo glasati za najbitniju odluku-  za Prostorni plan. Govorite kako ćete Prostorni plan ispraviti amandmanima, a vi niste bili u stanju pisati amandmane za proračun, kamoli ćete za Prostorni plan. Sretno dalje mi napuštamo Gradsko vijeće, kazao je Danijel Radeta (SDP). 

Ante Rubeša iz Akcije mladih je nakon Radetinog govora ružnim riječima uvrijedio gradskog vijećnika.

Ostatak sjednice je protekao gotovo bez rasprave, a programske točke proračuna su u većini slučajeva izglasane jednoglasno.

16. rujan 2024 06:10