StoryEditorOCM
KalelargaPOSTIGLI DOGOVOR

SDP traži kupnju jeftine bazenske školjke, HDZ prihvatio: odluka o rebalansu pada u utorak na novoj sjednici Gradskog vijeća

Piše Iva Ivanac
15. studenog 2022. - 14:43

Izgalasavanje točke rebalansa na današnjem Gradskom vijeću nije prošlo, a razlog tomu je nabavka bazenske školjke u kojoj je odigrano Europsko prvenstvo u Splitu. Od 15 vijećnika njih petero je glasalo protiv ove točke, a za njen prolazak je bila potrebna natpolovična većina što znači 14 glasova.

Naime, Daniel Radeta (SDP) je na početku sjednice tražio da mu se dostavi pismo namjere koje je gradonačelnik Branko Dukić poslao Hrvatskom vaterpolo savezu u kojem piše kako je Grad ove godine spreman platiti dva milijuna kuna talijanskoj tvrtci za ugradnju bazena i tri milijuna kuna iduće godine HVS-u. 

- U rebalansu se ne spominje bazen i svjestan sam vaše kočnice, ali mi jesmo za bazen i želimo da bude dio rebalansa. Stavimo ga u rebalans i izglasajmo rebalans za par dana ponovno. Nitko neće zaustavljati razvoj ŠC Višnjika i grada i nema potrebe da bazen idućih godina plaćamo uvelike više nego što bi ga sada platili, kazao je Radeta, a gradonačelnik Branko Dukić se složio s ovim prijedlogom. 

Nova sjednica Gradskog vijeća s jednom točkom zakazana je za utorak u 16 sati. 

19. travanj 2024 07:51