StoryEditorOCM
KalelargaZBOG OGRANIČENJA

Šef Ryanaira upozorava da bi sljedećeg ljeta moglo doći do poskupljenja karata! Irska niskotarifna kompanija drži najviše letova na Zemuniku

Piše Zadarski.hr
16. kolovoza 2024. - 20:27
Zemunik, 070617. Najveca europska niskotarifna kompanija Ryanair i Zracna luka Zadar danas je obiljezila dolazak 2,000.000 putnika koliko je s Ryanairom prevezeno od pocetka suradnje sa Zadarskom zracnom lukom. Na prigodnoj svecanosti nazocili su direktorica Zracne luke Zadar Irena Cosic, voditeljica marketinga i prodaje za istocni Mediteran Ryanaira Dimitra Apatsidou.Jure Miskovic/Cropix

Michael O’Leary, izvršni direktor Ryanaira, izjavio je u petak da bi smanjenje broja putnika za do milijun, kako bi se osiguralo da godišnji “plafon” od 32 milijuna putnika u zračnoj luci u Dublinu ne bude premašen 2025. godine, moglo dovesti do viših cijena karata, prenosi Euronews.

U priopćenju, aviokompanija je apelirala na irsku Vladu da ukine ovo, kako kažu, nepotrebno ograničenje.

“Tijekom posljednja dva tjedna, avioprijevoznici u zračnoj luci Dublin upozoreni su da neće dobiti dodatne slotove za božićne letove ove zime niti za sportske događaje kao što su međunarodne utakmice u ragbiju i utakmice Premier lige.

Sada je IAA sugerirala da, kako bi se poštivalo ograničenje od 32 milijuna putnika, ljetni promet u Dublinu 2025. mora biti smanjen za do milijun putnika. Svako takvo smanjenje štetit će irskom turizmu i radnim mjestima te će dovesti do znatno viših cijena karata za putnike i irske obitelji koje idu na godišnji odmor 2025. godine,” navodi se u priopćenju.

Ograničenje broja putnika uvedeno zbog kapaciteta cesta prema aerodromu

Ryanair je također istaknuo da ovo 17 godina staro ograničenje prometa više ne bi trebalo vrijediti jer je uvedeno 2007. godine jer je postojala bojazan da će cestovni promet prema i iz zračne luke u Dublinu premašiti kapacitet cesta kada Dublin dosegne 32 milijuna putnika.

“Budući da su se okolnosti promijenile i da više ne postoji prijetnja cestovnom prometu, irska vlada sada bi trebala djelovati i ukinuti ovo nepotrebno, ali izuzetno štetno ograničenje prometa iz 2007. godine.”

10. rujan 2024 14:04