StoryEditorOCM
KalelargaBLOKADA PRORAČUNA

Sindikalni povjerenik Lilić: Vatrogasci nisu ni Šošina, a ni stranačka privatna vojska! Dukiću, mi nismo žetončići, na kraju dana treba platiti račune!

Piše zADARSKI.HR
6. siječnja 2023. - 16:40

Blokada gradskog proračuna uznemirila je mnoge javne službenike, priopćenjem za javnost obratio nam se i sindikalni povjerenik SVR Podružnice Zadar koja okuplja 24 vatrogasca. Prenosimo ga u cijelosti:

Poštovani,

kao sindikalni povjerenik Sindikata vatrogasaca (SVR) podružnica Zadar, dao bih komentar na uznemirujući dopis gradonačelnika koji smo kao zaposlenici Grada Zadra zaprimili na privatne e-mailove.

Ja sam vatrogasac i kao svi moji kolege, svoj posao obavljam pošteno, savjesno i odgovorno. Za svoj odrađeni posao primamo ionako premalu plaću koja nam je sad dovedena u pitanje zbog političkih igara u kojima ne želimo sudjelovati, ali nas se konstantno uvlači u takve igre i koristi kao političke žetončiće.

Svakodnevno smo izloženi stresu zbog prirode našeg posla, stoga molimo gospodina gradonačelnika Dukića da nas ne uvlači u politiku i koristi kao poene i moguće glasače, jer na kraju dana treba platiti račune, kredite i sve ostale tekuće obveze, a po mom saznanju dopis gradonačelnika se ne može unovčiti u nijednoj banci. Svjestan sam da su nam plaće sve i da se trgamo od mjeseca do mjeseca kako bi preživjeli te nemamo vremena za politička prepucavanja. Odrasli smo ljudi, a ne djeca u vrtiću.

Također, ovim putem bih zamolio i gospođu Ivu Šušković, predsjednicu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, da nas ne koristi kao promidžbeni materijal jer je nama u Zadru dobro poznata njihova pasivnost, nerad i stagnacija koja nam je godinama nepotrebno nanosila štetu. Dok nas gradonačelnik Dukić drži kao političke taoce, a neaktivni sindikalci koriste kao brend, marku uz koju rado poistovjećuju sebe, mi smo zabrinuti hoćemo li imati dovoljno za prehraniti vlastite obitelji.

Dok netko sjedi u toplim uredima i prima velike plaće, ni mi ni naše obitelji ne znamo hoćemo li se uopće vratiti našim domovima nakon posla, jer gdje ostali bježe i traže sklonište mi ulazimo. 

Naš je posao pomagati svima, pritom možda gubeći svoj život. Ovim putem bih želio apelirati da nas se poštedi politike i da se nas vatrogasce prestane koristiti kao nečiju vojsku jer mi nismo ničija privatna vojska već smo tu kako bi služili svakom građaninu Grada Zadra i štitili njihove živote i imovinu.

S poštovanjem 

Sindikalni povjerenik SVR, Podružnica Zadar, Dino Lilić

06. svibanj 2024 20:49