StoryEditorOCM
KalelargaBURNI UTORAK

Sindikat Zajedno vatrogasci Zadar: Sutra organiziramo prosvjed u centru Zadra, pridružit će nam se domovi zdravlja, bolnice, saniteti...

Piše Zadarski.hr
7. kolovoza 2023. - 17:30

- U Zadru će se 8. kolovoza održati prosvjed zadarskih vatrogasaca zbog plaća. Prosvjed počinje u 14 sati na Branimirovoj obali ispred mosta, te povorka ide preko mosta na Narodni trg gdje će se nastavit odvijati prosvjed. Prosvjed je u organizaciji Sindikata Zajedno, podršku će pružiti sve djelatnosti u sindikatu (sanitet, hitna pomoć, domovi zdravlja, bolnice, i ostali članovi). Dolaze desetak postrojbi (Zagreb, Šibenik, Knin, Vukovar, Rijeka te drugi.) Dolaze i razne udruge u gradu Zadru, kao i građani koji su se odazvali pozivu zadarskih vatrogasaca - stoji u dopisu upućenom iz Sindikata Zajedno vatrogasci Zadar u ponedjeljak poslijepodne.

- Cilj prosvjeda je da se plaća uskladi s minimalnim zakonskim pravima koje je država propisala u svojim zakonima, te da poslodavac primjenjuje povoljnija prava za radnike - stoji u dopisu kojega potpisuju povjernik sindikalne podružnice Dino Lilić i predsjednik sindikata Krunoslav Kušec.

28. travanj 2024 11:08