StoryEditorOCM
KalelargaUSKORO OBJAVA

Rezultati glasovnja nisu još poznati: Uz higijenske potrepštine u proračun uvrstili amandman za poticanje razvoja otoka koji također nije izglasan!

Piše Iva Ivanac
31. prosinca 2021. - 14:10

Današnja izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra sadrži samo jednu točku, a riječ je o izmjeni Zaključka koji je donesen na prošloj sjednici vijeća i uklanjanju uočenih nedostataka u proračunu. 

U obrazloženju točke dnevnog reda navodi se kako je naknadnom usporedbom rezultata glasanja u sustavu elektronskog glasanja i fonograma spornog dijela 7. sjednice Gradskog vijeća, utvrđeno je kako redoslijed glasanja nije jednak u jednom i drugom izvoru.

Amandman koji se odnosi na povećanje u iznosu od 500 tisuća kuna za unaprjeđenje komunalne infrastrukture na otocima, u sustavu elektronskog glasanja evidentiran kao da je usvojen, a u fonogramskom zapisu kao da nije usvojen,

Također Amandman koji se odnosi na osiguranje sredstava za besplatne higijenske potrepštine u iznosu od 200 tisuća kuna, u sustavu elektronskog glasanja evidentiran kao da je usvojen, a u fonogramskom zapisu kao da nije usvojen.

Utvrđeno je kako je fonogramski zapis vjerodostojan podatak stoga je gradonačelnik izmijenio Odluku o obustavi od primjene općeg akta predstavničkog tijela. Zbog toga je potrebno izmjeniti i Zaključak o otklanjanju uočenih nedostataka u Proračunu Grada Zadra kojeg je usvojilo Gradsko vijeće na 8. izvanrednoj sjednici.

Službena objava rezultata glasovanja biti će objavljena kroz sat - dva, a sve u skladu s poslovnikom za elektronske sjednice. 

Na prošloj sjednici 'za' zakoniti proračun glasovali su HDZ i SDP, dok su "Eniovci" bili 'protiv', a Akcija mladih 'suzdržana'.

18. travanj 2024 11:10