StoryEditorOCM
KalelargaMORA IM ODGOVORITI

"Slobodni ljudi" traže od Dukića da se izjasni o promjenama koje donosi Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti: sastanak u 16 sati

Piše Zadarski.hr
26. studenog 2021. - 11:42

”Slobodni ljudi Zadar” u petak u 10 sati trebali su se naći s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem, no zbog njegovih neodgodivih obaveza taj je sastanak prebačen za 16 sati. 

Razlog sastanka je promjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

- Bit će tu svakojakih promjena koje će ići na lošije i koje će omogućiti korištenje još gorih fašističkih metoda. Nas zanima stajalište gradonačelnika Zadra vezano uz to. Kako se on misli postaviti prema svemu tome? Jako će se puno odgovornosti i nadležnosti spuštati na lokalnu samoupravu i znat će sad točno tko je odgovoran za što. E, baš zato nas zanima njegovo stajalište jer konačno mora zauzeti stav i više nas ne može samo saslušati već nam mora odgovoriti  - rekao je Alan Damjanić, jedan od organizatora prosvjeda protiv mjera Stožera i cijepljena koji se već 16 dana skupljaju na Narodnom trgu u 20 sati.

Večeras će prosvjed biti u nešto drugačijem tonu. Naime, društvenim mrežama proširila se inicijativa koja pruža alternativu adventskom slavlju u Zadru. Naziv događaja je "Otvorenje adventa za sve ljude" na koji pozivaju sve koji ne žele podržati službeni Advent za koji će biti potrebne covid potvrde.

Upitali smo gradonačelnika Dukića kako komentira taj „alternativni advent”, a on je samo odgovorio kako svi imaju pravo na svoju zabavu. 

Zakon o zaštiti od zaraznih bolesti sada će izrijekom propisati kazne za odgovorne osobe koje ne primjenjuju odredbe o covid-potvrdama

Stožer civilne zaštite traži nove izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koje će, kako doznajemo, ići u smjeru novčanog kažnjavanja odgovornih osoba u pravnim osobama zbog nepoštivanja uvođenja covid-potvrda.

Tako će se gradonačelnik Sinja Miro Bulj, kao i Zadranin Antonio Dražović, gradonačelnik Čabra, koji se protive uvođenju covid-potvrda, moći novčano kazniti, ali i drugi dužnosnici, poput predsjednika Republike, kao i sve druge odgovorne osobe jer ne poštuju odluku Stožera o uvođenju covid-potvrda u javni i državni sektori.

19. travanj 2024 03:48