StoryEditorOCM
Kalelarga"BAGRO NOVINARSKA"

Snimatelj RTL-a fizički napadnut u vlastitoj kući u Arbanasima! Napadač je bio pijan, a poznat je kao ubojica svog prijatelja

Piše I. N.
26. rujna 2024. - 09:03

Ivan Stipčević (31), televizijski snimatelj zadarske ekipe RTL-a, verbalno je i fizički napadnut u srijedu navečer u Arbanasima.

Napao ga je Roko Kotlar (34) koji je prije 15 godina u jednom zagrebačkom klubu iz pištolja slučajno ubio svog prijatelja za što je kao mlađi punoljetnik bio osuđen na zatvorsku kaznu. 

Prvi napad na Stipčevića Kotlar je izveo na ulazu u trgovinu u Arbanasima, gdje obojica žive, derući se na njega: "Bagro novinarska!" Kotlar je bio vidno pijan, a Stipčević se uspio obraniti i otići kući odakle je nazvao policiju i prijavio incident. Nedugo nakon toga Kotlar je provalio kroz vrata dvorišta kuće u kojoj Stipčević živi te se bacio na njega uz prijetnje da će ga ubiti. Zadao mu je više udaraca šakom u glavu i tijelo. Stipčević je napadača uspio oboriti na pod te je ponovno pozvao policiju koja je ubrzo došla i privela Kotlar na triježnjenje. 

Policija je napadnutog Stipčevića uputila na zadarsku bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. Kvalifikacija ozljeda još nije poznata, no neslužbeno doznajemo da su Stipčeviću najvjerojatnije napukla rebra. 

Zadarska policija je potvrdila da se u srijedu u 18.50 u Arbanasima dogodio incident, kada je 34-godišnjak bez povoda verbalno i fizički napao 31-godišnjaka. Napadač je mlađeg muškarca više puta šakom udario u glavu te mu uputio ozbiljne prijetnje, odnosno prijetnje smrću. Nakon policijskog privođenja kod 34-godišnjaka je izmjereno 1,27 promila alkohola u krvi.

Nad privedenim Kotlarom u tijeku je kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih činjenica vezanih za događaj.

26. rujan 2024 11:22