StoryEditorOCM
KalelargaISPRED ‘VODOVODA‘

Šok na Poluotoku, muškarac se pred brojnim prolaznicima srušio i umro; "Reanimirao sam ga, sve sam pokušao, umro mi je na rukama..."

Piše L.B.
13. travnja 2022. - 11:30

- Bilo je užasno, ja sam u šoku, čovjek mi je umro na rukama, a znam postupak reanimacije, sve sam pokušao, ali ništa nije dalo rezultata. Bože, koliko smo čekali Hitnu pomoć, a znate, pokušavao sam ga oživjeti i upravo tada je došla njegova žena, jadna, strašno, strašno... - u dahu je prepričavao Zadranin netom proživljeni događaj: ispred "Vodovoda" na Poluotoku čovjek se srušio i on mu je pokušao pomoći, no unatoč pokušajima čovjek je umro.

To se dogodilo nešto poslije deset sati u srijedu ujutro. Bračni par iz Zagreba bio je na Poluotoku i supruga je nakratko otišla u jednu trgovinu, dok je muškarac, u dobi od 67 godina, sjeo na stolice od ugostiteljskog objekta koje se nalaze baš ispred "Vodovoda". 

- Primjetio sam da mu nije dobro, onako, kao da je pokušavao doći do zraka, a potom se uhvatio za prsa. Skočio sam i započeo postupak reanimacije, čak sam prošao obuku za to i točno sam znao što treba napraviti. Ali uzalud sam to radio, pokušao sam mu napipati puls, ništa, onda sam shvatio da je poplavio ... Ljudi su zvali Hitnu pomoć, stigla je i njegova supruga, čekali smo Hitnu pomoć jako dugo, rekli su da su došli iz Nina, ne znam zašto - kazao nam je očevidac, čiji su podaci poznati Redakciji. 

- Imamo saznanje o događaju, bila je Hitna pomoć i konstatirana je smrt - kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Prema tvrdnjama očevidaca, radilo se o srčanom udaru.

07. svibanj 2024 23:41