StoryEditorOCM
KalelargaDAN NAKON

Šoša: Vatrogasci su s termo kamerama dežurali cijelu noć. Gašenje požara bilo je riskantno, ali smo morali tako raditi da se vatra ne bi proširila...

Piše I. Ivanac
16. lipnja 2021. - 10:42

- Oko 15.30 sati smo bili sigurni da se požar neće proširiti na okolne zgrade, kazao nam je u srijedu ujutro zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša dodajući kako su vatrogasci na terenu dežurali cijelu noć. 

- Vatrogasci su morali raskrivati krovove i razbijati zidove kako greda koja ulazi u zid i u drugi stan ne bi dovela do ponovnog širenja i razbuktavanja požara. Vatrogasci su sinoć imali i termo kamere kako bi vidjeli je li negdje u zidovima ima topline kako ne bi došlo do širenja požara na ostatak zgrade, rekao je Šoša ističući kako ja najbitnija stvar da nema žrtava. 

- Vatrogasci su jučer morali riskirati i izvoditi vratolomije, penjati se preko drugi starih krovova kako bi mogli gasiti požar. Dio vatrogasaca je bio u zgradi, padalo je po njima i bilo je vrlo riskantno, ali morali smo to tako napraviti jer takav jedan požar ugrožava cijeli poluotok, kazao je zapovjednik Šoša.

- I dalje ćemo nadzirati zgradu kako se slučajno ne bi negdje još pojavila toplina, a uskoro bi policija trebala preuzeti slučaj kako bi se mogao napraviti očevid - zaključio je. 

26. travanj 2024 16:40