StoryEditorOCM
KalelargaNEMA ZIME

Spremate se za Badnjak u gradu? Vrijeme će biti suho i toplo, slično će biti i sutra na Božić. Evo detaljne vremenske prognoze...

Piše DALMACIJA SD
24. prosinca 2022. - 09:48

Na Badnji dan i Božić podarilo nas je suho vrijeme s kombinacijom oblaka i sunca te iznadprosječnim temperaturama zraka primjerenije ranom proljeću nego zimi.

Ukratko, danas možete guštati na otvorenom s društvom i obitelji. Puhat će slabo do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 11 i 16 °C, u unutrašnjosti i malo niža. Badnja noć će biti suha i relativno topla.

U često suhoj Dalmaciji kiše bi moglo biti u utorak, a gotovo svakog dana poneka kap može pasti na njezinu sjevernom dijelu te na oblačnijem sjevernom Jadranu. Vjetar slab ili umjereno jugo, a temperatura zraka bez znatnije promjene.

 - Idući dani u većini kontinentalne Hrvatske bit će oblačni i magloviti te ne posve suhi - rosulje ili slabe kiše bit će osobito u subotu i utorak, a u gorju su moguće svakog dana. Sunčana razdoblja bit će češća od ponedjeljka. Vjetar slab i umjeren, uglavnom jugozapadni, u utorak prolazno sjeverni s kojim će stići malo hladniji zrak. No, temperatura će ostati iznadprosječno visoka za doba godine, jutarnja uglavnom iznad 0 °C, a danju od 10 do 15 °C, prognozirao je Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za HRT.

- Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice moguće i maglom. U često suhoj Dalmaciji kiše bi moglo biti u utorak, a gotovo svakog dana poneka kap može pasti na njezinu sjevernom dijelu te na oblačnijem sjevernom Jadranu. Vjetar slab ili umjereno jugo, a temperatura zraka bez znatnije promjene.", sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za kratku HRT-ovu emisiju "Vrijeme" pripremio je Pelajić, iz DHMZ-a.

Donosimo i kakvo vas vrijeme očekuje prema sedmodnevnim predviđanjima Državnog hidrometeorološkog zavoda.

image

Sedmodnevna vremenska prognoza DHMZ-a za Split

Screenshot/DHMZ
image

Sedmodnevna vremenska prognoza DHMZ-a za Zadar

Screenshot/DHMZ
image

Sedmodnevna vremenska prognoza DHMZ-a za Makarsku

Screenshot/DHMZ
image

Sedmodnevna vremenska prognoza DHMZ-a za Imotski

Screenshot/DHMZ
image

Sedmodnevna vremenska prognoza DHMZ-a za Sinj

Screenshot/DHMZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. travanj 2024 14:52