StoryEditorOCM
KalelargaPRONAĐENA I DROGA

„Sprječavanje dokazivanja“: dvojica 24-godišnjaka fizički napali i prijetili mu smrću s ciljem otežavanja dokazivanja u kaznenom postupku

Piše M.K.
9. svibnja 2022. - 14:48

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 38 i 30 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Sprječavanje dokazivanja“.

Naime, obojica se sumnjiče da su u četvrtak, 5. svibnja na širem biogradskom području susreli 24-godišnjaka te ga pritom fizički napali i prijetili mu smrću s ciljem otežavanja dokazivanja u kaznenom postupku, navodeći ga na davanje lažnog iskaza u prethodnom kaznenom postupku protiv druge osobe pred nadležnim sudom.

Obojica su uhićena i dovedena na kriminalističko istraživanje u prostorije policije, a prilikom izvršenih pretraga domova i prostorija koje koriste kod 38-godišnjaka je pronađeno i oko 0,59 grama marihuane, koja mu je oduzeta.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica osumnjičenih su 6. svibnja predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog Sprječavanja dokazivanja.

Protiv 38-godišnjaka se podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

19. travanj 2024 20:27