StoryEditorOCM
Kalelarga"ZRAKA ZA ŽIVOT"

Srednjoškolci iz zadarske gimnazije "Juraj Baraković" uključili se u akciju za linearni akcelerator. Evo što su poručili...

Piše AVŠ
4. ožujka 2021. - 15:19
Zraka za život

Slobodna Dalmacija i portal Zadarski.hr uz potporu Lige protiv raka Zadar pokrenuli su medijsku kampanju "Zraka za život" kojom se želi osvijestiti potreba da Zadar dobije aparat za zračenje, tzv. linearni akcelerator. Njegovom kupnjom okončali bismo muke onkoloških bolesnika koji na zračenje putuju u Split i Zagreb. Pokažimo da to možemo!

Svakim danom velika akcija “Zraka za život”, koju su za kupnju linearnog akceleratora zajednički pokrenuli Liga protiv raka Zadar te Slobodna Dalmacija i portal Zadarski.hr, dobiva sve veću podršku. Iako su sve jednako vrijedne, neke priče, međutim, ipak zaslužuju da ih se istakne s malo više pozornosti.

Zadnja takva stiže iz zadarske gimnazije Juraj Baraković čiji su učenici i djelatnici zadnjih dva tjedna sakupljali novac za kupnju skupog aparata za zračenje kako onkološki bolesnici iz Zadra ne bi morali odlaziti u splitsku bolnicu već da priliku za liječenje imaju u svom gradu. Prikupili su ukupno 4340 kuna koje su jučer uplatili na račun zadarske Lige protiv raka.

- Svake godine zajednički sudjelujemo u nekoj humanitarnoj akciji, a ove, kad smo se vratili u školske klupe s on-line nastave, nije bilo dvojbe u koju ćemo se uključiti. Svatko je dao koliko je mogao, novac su skupljali razredni blagajnici, a sve što je prikupljeno uplatili smo na račun za linearni akcelerator. I među učenicima i među našim djelatnicima ima onih koji su se na osobnom primjeru ili na primjeru članova svojih obitelji uvjerili koliko ta zraka život znači. I zato smo izuzetno ponosni na odaziv i sudjelovanje svih naših djelatnika i učenika u akciji za onkološke bolesnike naše županije- rekla nam je Franka Dvorski, profesorica ove gimnazije dodajući kako ovo zasigurno nije njihova posljednja humanitarna akcija.

Upute za uplatu 

Banka: Erste & Steiermärkische Bank d.d.
Primatelj: Opća bolnica Zadar
IBAN: HR8324020061500064152
Model: 00
Poziv na broj: 04092018
Opis plaćanja: Uplata za linearni akcelerator

19. travanj 2024 10:26