StoryEditorOCM
KalelargaOSTANITE DOMA

Stiže nam promjena vremena: sutra kiša, pod Velebitom i olujna bura

Piše DHMZ
19. travnja 2020. - 19:07

Nakon nekoliko dana sunca ponovno se naoblačilo, a meteorolozi za sutra predviđaju promjenljivo oblačno vrijeme uz mogućnost za kišu ili pljusak s grmljavinom. Bura će jačati na umjerenu do jaku, pod Velebitom na vrlo jaku i olujnu.

A more će jačati na umjereno valovito i valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka se očekuje od 12 do 14, a najviša dnevna oko 20°C.

U prvom dijelu novog tjedna u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, uglavnom umjeren, ponegdje i jak sjeveristočni i istočni vjetar te svježije. Više oblaka bit će većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, gdje je velika vjerojatnost povremene kiše.

I na srednjem i južnom Jadranu će sljedećih dana uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno padati kiša, osobito u utorak. Na sjevernom Jadranu promjenljivo i uglavnom suho, uz jaču buru nego u Dalmaciji, a podno Velebita su mogući i orkanski udari. Temperatura zraka niža, osobito u utorak, a uz oblake i buru dojam će biti da je i hladnije.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image
Luka Gerlanc/Cropix
09. svibanj 2024 15:06