StoryEditorOCM
KalelargaZADAR U PROSINCU DOBIVA NOVI TRGOVAČKI CENTAR

Stiže "Zadar Shopping Capitol" na 6.400 kvadrata

Piše AVŠ
5. studenog 2019. - 14:40
poslovna_zgrada2-051119

Na velikoj poslovnoj zgradi kraj Autobusnog kolodvora, gdje je do kraja rujna radio veliki Konzumov supermarket, osvanuo je veliki natpis “Zadar Shopping Capitol”. Kako doznajemo, u toj će zgradi površine 6.400 metara kvadratnih uskoro otvoriti novi shopping centar i to u prosincu, kada je sezona trošenja na samom vrhuncu.

Investitor i vlasnik franšize Zadar Shopping Capitol je londonska tvrtka Poseidon Group koja se bavi investiranjem, razvojem i upravljanjem nekretninama, a ovaj zadarski centar je osma po redu investicija Capitol Park lanca u Hrvatskoj.

Među zakupcima koji ostaju u centru i dalje su Mana moda, Planet Obuća, Raiffeisen Bank, Mikromakro grupa, Intertekstil Stanić, Bio Svijet, frizerski salon Porting, cafe bar Galerija, mjenjačnica te kemijska čistionica Gobin, a novo ime je trgovina TEDi, njemački lanac koji je asortimanom i cijenama sličan Pepcu.

Trenutno najzanimljivije je tko će preuzeti prehrambenu industriju i zamijeniti Konzum kao glavnog zakupca na najvećoj površini centra. Iako se već neko vrijeme spominje austrijski Spar, koji je i inače partner u njihovim dosadašnjim parkovima, u svojim službenim objavama iz Capitola nisu to potvdili. Kažu tek kako će “ova kombinacija zakupaca u novom Zadar Shopping Capitolu kupcima nuditi bolje iskustvo kupovine na centralnoj lokaciji grada Zadra privlačeći više od 75 tisuća kupaca".

Teren na kojemu je izgrađen centar Konzum, gdje je nekada bilo igralište NK Arbanasi, tadašnjem vlasniku Ivicu Todoriću prodala je Zadarska nadbiskupija. Nakon sedam godina, i brojnih poslovnih problema, ta poslovna zgrada u Ulici Ante Starčevića prije nekoliko je godina prodana je međunarodnom fondu WPC Agro 5.
 

23. travanj 2024 17:18