StoryEditorOCM
KalelargaSVE SU NACRTALI

Stižu novi urbanistički planovi za Višnjik, groblje u Kožinu, uvale Bregdetti i Maestral...

Piše Predrag Opačić
12. ožujka 2020. - 13:24

Zadarski gradski pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap najavio je da će šest prostorno-planskih dokumenata nižeg reda biti proslijeđeno Gradskom vijeću koje će o njima donijeti odluku na prvoj sljedećoj sjednici.
Kasap je naveo da se radi o urbanističkom planu uređenja groblja u Kožinu koje bi se, nakon što je komunalno opremljeno, trebalo proširiti. Tu je i urbanistički plan uređenja za Gornji Bilig i to za područje prema zadarskoj obilaznici.
Gradsko vijeće bi trebalo izvan snage staviti i DPU područja Višnjika koji je usvojen još 2001. godine i izglasati njegove izmjene i dopune. Kasap je to objasnio time što se na cjelokupnom prostoru Višnjika „pojavio interes za nove sportske sadržaje izvan okvira starog plana”.
U suradnji sa Županijskom lučkom upravom bit će uređena i komunalna lučica u Uvali Bregdetti gdje će broj vezova biti uvećan, a u pripremi je i zahvat u Uvali Maestral.
-Zbog lanjskih izmjena i dopuna Prostornog plana Zadra, potrebno je uskladiti planove nižeg reda, a jedan od njih je i onaj za trajektni terminal čime bismo tvrtkama koje tamo rade omogućili razvoj i širenje poslovanja, rekao je pročelnik Kasap.
 

20. travanj 2024 13:15