StoryEditorOCM
KalelargaPRIPREMITE KIŠOBRANE

Što nas očekuje u ostatku tjedna? Neće vam se svidjeti vremenska prognoza, evo i kada se očekuje više sunca

Piše VIJESTI SD
1. svibnja 2023. - 18:42

- Imam dobre vijesti za sutra!

Ciklona će malo kasniti pa je moguće da poslijepodne prođe bez kiše, barem uz obalu - objavio je za ponedjeljak mali Vakula na Facebooku.

Prvi maja za sada prolazi bez kiše, no kakvo nas vrijeme očekuje za dalje, objavili su i iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U ponedjeljak poslijepodne postupan porast naoblake, ponegdje uz kišu ili pljuskove, a moguća je i grmljavina. Puhat će umjereno do jako jugo, navečer lokalno s olujnim udarima. 

U utorak kišu nećemo zaobići, navode iz DHMZ-a.

Promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima moguće i obilnijom. Uglavnom u Dalmaciji ponegdje može biti i pljuskova s grmljavinom.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku prijepodne i jak jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, mjestimice i olujno, prema večeri u slabljenju, a na sjevernom dijelu bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 11 do 15 °C. Najviša dnevna između 14 i 19 °C.

U srijedu uglavnom bura, osobito podno Velebita na udare i olujna, a i u većini unutrašnjosti će biti umjerenog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Sa zapada slijedi postupan prestanak kiše i smanjenje naoblake.

Od četvrtka sve sunčanije, uz porast najviše dnevne temperature zraka, ali će jutra biti svježija, u unutrašnjosti uz ponegdje moguću kratkotrajnu maglu.

Bura će slabjeti i već u četvrtak okretati na sjeverozapadni i zapadni vjetar.", sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za kratku HRT-ovu emisiju "Vrijeme" uoči "Dnevnika" u 19 sati pripremila Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Prema petku sve sunčanije i danju toplije u Dalmaciji

Uz sve više sunčana vremena i na Jadranu dnevna temperatura zraka prema petku u porastu.

No srijeda još dosta nestabilna s kišom uglavnom u Dalmaciji, dok će na sjevernom Jadranu oblake rastjerivati bura, podno Velebita na udare i olujna.

Bura će nakratko zahvatiti i dio srednjeg Jadrana, ali već u četvrtak će biti u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak.",

19. travanj 2024 21:42