StoryEditorOCM
KalelargaREPOVI SA SKUPŠTINE

Što se događa u luci Dugovača, tko je dobio komunalne vezove i zašto luka izgleda drugačije od prostornog plana?

Piše I.I.
22. rujna 2023. - 09:44

Županijski vijećnik Jure Zubčić upozorio je kako se gradnja luke Dugovača uvelike razlikuje od projekta.

- Projekt Luke Dugovača stanovnici Draga su čekali jako dugo. Nažalost, dobili su mačka u vreći. Broj komunalnih vezova se nije povećao, a potražnja za istim je sve veća. Naravno to nije sve, već je Županijska lučka uprava pogodovala da komunalni vez dobiju preko veze ljudi koji dosad nisu nikad imali vez u toj lučici što sad znači da će lokalno stanovništvo ostati bez veza koji su desetljećima imali vez u toj komunalnoj lučici. Župane, tko i kome pogoduje u dodjeljivanju veza? Ako vi ne znate ili ne želite saznati otkrit ćemo sami, kazao je Zubčić dodajući kako prava katastrofa te priče nisu komunalni vezovi već komercijalni dio luke koji je 22.02.2021. dan u koncesiju dvije tvrtke iz Karlovca.

- Kad pogledamo sliku kako je taj projekt izgledao prilikom otvaranja javnog nadmetanja i kako izgleda kad je realiziran vidimo velika odstupanja. Naime, projekt, a i sam izgled projekta u urbanističkom planu tog područja izgleda potpuno drugačije od realizacije. Tko je izdao potrebne dozvole da se projekt realizira na način protivan urbanističkom planu? Podnijeli su i zahtjev za izmjenom lokacijske dozvole koja im je promptno izdana, a s obzirom da još uvijek nisu dobili uporabnu dozvolu mene zanima jesu li dosad uopće platili barem dio fiksne naknade za koncesiju? Jer ovo je izgleda jedino moguće u državi apsurdistan!, kazao je Zubčić. 

Župan Božidar Longin kazao je kako ne zna ništa o pogodovanju kada su u pitanju komunalni vezovi. 

- Nedavno sam nenajavljeno bio u Dugovači, došao sam vidjeti kakva je situacija i izgleda kako je sve u redu. Je li možda kroz sezonu bilo više pritiska na komunalne vezove ne mogu reći, ali ako je netko dobio vez mimo pravilnika i to ćemo riješiti, kazao je zadarski župan.

03. svibanj 2024 23:22