StoryEditorOCM
KalelargaNOVI RESTORAN I DOM

Studentica s devet osvojenih medalja Ana Burazer: "U ime studenata mogu reći da je naš san danas postao stvarnost!"

Piše Lada Burčul
4. listopada 2022. - 17:37

Studentica II. godine diplomskog studija kroatistike Sveučilišta u Zadru  Ana Burazer je na studentskom prvenstvu Hrvatske u plivanju u prošloj akademskoj godini osvojila ukupno 9 medalja (3 zlatne i 6 srebrenih), te je proglašena najboljom sportašicom Hrvatske u toj godini.

- Ona je tek jedna od mnoštva studenata i studentica koja potvrđuje svu isplativost vaših i naših učinaka kroz življenje svakodnevnog načela da je najdivniji osjećaj ne iznevjeriti sebe - kazala je u utorak na svečanosti otvorenja studentskog doma i restorana rektorica Dijana Vican, predajući riječ Ani Burazer.

- Počašćena sam što ovaj trenutak svečanog otvorenja studentskog doma i studentskog restorana predstavljam sve studentice i studente našeg Sveučilišta i što vam u njihovo i svoje ime mogu radosno i pomalo ushićeno iskazati zahvalnost što je naš san danas postao stvarnost. U mjerilima studentskog standarda to je nedvojbeno kvalitativni skok. S gledišta dosadašnjih mogućnosti gdje je premali broj studenata imao mogućnost biti korisnikom studentskog doma, stvaralo se ozračje zavisti. Biti student podstanar u primorskom gradu kao što je Zadar, nezahvalno je, jer nam je turizam bio ometajući čimbenik u cjelogodišnjem stanovanju. S povećanjem smještajnih mjesta za studente u studentskom domu, a pritom i sa značajnim brojem stipendija studentima nižeg socio-ekonomskog položaja, brišemo riječi nepravda, diskriminacija, privilegirani i neprivilegirani status. To su istine koje nedvojbeno mijenjaju Sveučilište i zbog kojih se osjećamo ponosnima. Svjesni smo da nas visoki standard studiranja još više zadužuje u smislu postizanja boljih studijskih rezultata. Iskustva nemalog broja studenata, pa i moje osobno, pokazuju da nam je Sveučilište bilo potpora u samoostvarenjima u svim područjima izvan studija – meni u sportu, drugima u glazbi, mnogima u različitim projektnim aktivnostima - kazala je Ana Burazer.

26. travanj 2024 15:24