StoryEditorOCM
KalelargaOPET JE U PROBLEMU

Sukošanski svećenik Domagoj Kelava upravo je priveden na zadarski sud! Bio je u pratnji dvojice policajaca, ponovno je napao žensku osobu...

Piše I.I.
18. svibnja 2022. - 11:21

Oko 10.30 sati svećenik iz Sukošana, Domagoj Kelava, je u pratnji dvoje policijskih službenika priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. Razlog privođenja sukošanskog župnika i ovog je puta bio fizički napad na žensku osobu, 

Naime, Kelava je u noći s ponedjeljka na utorak, deset minuta iza ponoći prvo verbalno, a potom i fizički napao 43-godišnju Sukošanku. 

Mještani koji su oštećenoj priskočili u pomoć navode kako je Kelava bio u vidno alkoholiziranom stanju te kako je 43-godišnju mještanku Sukošana, koja je kraj njega prolazila uhvatio za vrat i počeo gušiti. Njoj su u pomoć priskočili mještani Sukošana. 

No, nije ovo prvi put da Kelava napada. Krajem travnja sukošanski svećenik je također u vidno alkoholiziranom stanju, u popodnevnim satima napao i časnu sestru Anetu Anđelić. 

- Vidno alkoholizirani župnik Domagoj Kelava, u naletu bijesa, ničim izazvan nekoliko puta je udario časnu sestru. Od siline udaraca, časna sestra starije životne dobi srušila se, zadobivši ozljede. Dok je bila u stanju šoka, netko od prolaznika priskočio joj je u pomoć. Ozljede koje je zadobila časna sestra i danas su vidljive, starica ja poplavila – kazao nam je „užasnuti i konsternirani mještanin Sukošana” nakon napada na časnu sestru. 

Unatoč svemu tome, sestra Aneta je, s vidnom i velikom masnicom na licu, ispričala da nju svećenik nije udario, već da je pala.

- Nemojte širiti nebuloze, poručila je tada sestra Aneta i dodala: „Istina će nas osloboditi.“

Mještani Sukošana sada govore kako je časna sestra nakon što je Kelavin napad na nju bio glavna tema medijskih natpisa, protjerana iz župe, a da je nasilni svećenik vraćen u župnu kuću iako više ne održava mise, već to radi novi svećenik. 

Kelava na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen u srijedu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izazvanog naročito drskim i nepristojnim ponašanjem. 

30. travanj 2024 07:30