StoryEditorOCM
KalelargaOTRIJEZNIT ĆE SE SAD

Sukošanskom svećeniku Domagoju Kelavi 15 dana pritvora, 43-godišnjoj mještanki se derao: "Zbog tebe sam završio u zatvoru pi*** ti materina“

Piše I.I.
18. svibnja 2022. - 13:37

Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica dao je izjavu za medije povodom privođenja sukošansnog svećenika Domagoja Kelave na zadarski sud. 

- U srijedu je Policijska uprava Zadarska podigla optužni prijedlog protiv D.K. (1979.) zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Podnesenim optužnim prijedlogom D.K. se tereti da je dana 17. svibnja 2022. godine oko 00,10 sati u mjestu Sukošan, na ulici Hrvatskih branitelja, dakle na javnom mjestu dostupnom većem broju građana, narušio je javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu 43- godišnje mještanke Sukošana što je kritične prigode, prilikom povratka u župnu kuću vidio susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući riječima: "Zbog tebe sam završio u zatvoru pi*** ti materina“, misleći na događaj s časnom sestrom koji se zbio 26. travnja 2022. godine, da bi ju zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. 43- godišnjakinja se istrgnula, a svećenik ju je zatim odgurnuo uslijed čega je pala na tlo i zadobila laku tjelesnu povredu - površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, kazao je Dubravica.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio njegovo zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, te je prepraćen u Zatvor u Zadru.

U videu poslušajte što je rekao sudac Dubravica. 

26. travanj 2024 16:51