StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA

Sunčani uvod u vikend: prave proljetne temperature, poslijepodne mogući mjestimični pljuskovi

Piše dalmacija sd
5. svibnja 2023. - 07:42

Danas će u Dalmaciji prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne na južnom dijelu regije uz jači razvoj oblaka lokalno postoji mala vjerojatnost za pokoji pljusak. Umjerena, ponegdje i jaka bura postupno će slabjeti, a sredinom dana će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 24 °C.

U ostatku Lijepe naše prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti uz umjeren dnevni razvoj oblaka, a ponajprije u Slavoniji i mogućnost za malo kiše. Ujutro na kopnu lokalno kratkotrajna magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro ponegdje umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 19 i 24 stupnjeva Celzijusovih.

Sutra, u subotu, bit će pretežno sunčano, na Jadranu i vedro. Sredinom dana su uglavnom u gorju i u unutrašnjosti Istre lokalno mogući jači razvoji oblaka uz poneki pljusak. Vjetar većinom slab, a na Jadranu tek ponegdje duž obale popodne i umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13 na kopnu, od 11 do 16 na moru, a najviša dnevna od 21 do 26 °C, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje i viša.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
23. travanj 2024 09:48