StoryEditorOCM
KalelargaBOŽIDAR KALMETA

‘Svaka koalicija je "lijeva noga u desnoj cipeli", uvijek ima nesporazuma. Ali, priželjkujem da Vučetić, Klanac i Stojanov ostanu u postojećoj većini‘

Piše P.O.
14. listopada 2021. - 13:30

Nakon što je najavljen izlazak trojice županijskih vijećnika koalicije DSU-HNS-HSLS iz neformalne većine u Skupštini Zadarske županije, dobili smo i reakciju iz HDZ-a. Tamo se još uvijek ne žele oprostiti od Antonija Vučetića, Milana Stojanova i Marka Klanca, "kapovićevaca" u Skupštini Zadarske županije.

- Ne znam što će Kapović sutra izjaviti na konferenciji za novinare, ali ja mislim da ta priča nije gotova. Istina, nismo potpisali koalicijski sporazum, ali smo dogovorili partnerski odnos i političku suradnju i ja ne bih volio da ta tri vijećnika izađu iz postojeće skupštinske većine jer svojim znanjem mogu pridonijeti boljem radu Skupštine i razvoju Zadarske županije. Priželjkujem da se to ne dogodi, ali, ako ipak tako odluče, odgovorit ćemo na tu novu situaciju, kaže Božidar Kalmeta, predsjednik ŽO HDZ-a.

Mediji su već objavili da županijski vijećnik Nenad Klarić napušta Domovinski pokret i preko HSPAS ulazi u suradnju s HDZ-ovom koalicijom u kojoj računaju i na Rajku Rađenović iz SDSS-a koja je vijećnica postala nakon izbora predstavnika srpske nacionalne manjine. Ali, Kalmeta o tome ne želi detaljnije govoriti.

- Nama je u interesu da što veći broj vijećnika prepozna dobar rad Skupštine, Zadarske županije i župana i da postoji stabilna većina koja je preduvjet daljnjeg razvoja. I to ne isključuje bilo koga! Svaka koalicija je kao "lijeva noga na desnoj cipeli", uvijek ima nesporazuma, ali bi to trebalo prevladati jer Zadarska županija ima priliku za veliki iskorak i realizaciju brojnih projekata uz pomoć EU fondova. To je moguće napraviti, izjavio je Kalmeta ponavljajući da priželjkuje ostanak trojice "kapovićevaca" unutar skupštinske većine..

22. travanj 2024 15:56