StoryEditorOCM
KalelargaVUČETIĆ O VINCETIĆU

"Svećenik koji od ubogog čovjeka traži da se, u zamjenu za hranu i gostoprimstvo, odrekne svoga boga je bešćutna, prežderana hulja"

Piše Zadarski.hr
26. kolovoza 2023. - 15:00

Jučer su mediji prenijeli BiH medije koji su objavili kako je fra Mato Vincetić pozvao migrante da se odreknu svoje vjere da bi dobili hranu. Njegova skandalozna propovijed doživjela je brojne reakcije, a među njima je i ona Marka Vučetića, predsjednika Gradskog vijeća Zadra.

"Fra Mato Vincetić poziva migrante da se odreknu svoga boga i svoje vjere i da prihvate njegovog boga, a riječ je, navodno, o Isusu Kristu.Vjera je ovom fratru oružje koje pokorava i ucjena koja ponižava. Nažalost, njegovi stavovi nisu iznimka. Ovoga smo se nagledali i naslušali. Vatikanski ugovori su vjeru deformirali i pretvorili je u gramzljivi, ratnički, ucjenjivački i nezasitni entitet. Bog koji traži da mu se pokloniš ako ne želiš umrijeti od gladi je zadnja hulja. Svećenik koji od ubogog čovjeka traži da se, u zamjenu za hranu i gostoprimstvo, odrekne svoga boga je bešćutna, prežderana hulja., kaže u svojoj Facebook objavi Vučetić.

Na "propovijedu" su reagirali Vrhbosanska nadbiskupija i Franjevačka provincija Bosne Srebrene, istaknuvši kako su njegove riječi protivne evanđelju i katoličkom nauku, a onda se ispričao i fra Vincetić. Duboko žalim zbog toga ako su ove moje ‘teške riječi’ i nespretan primjer izazvale povredu vjerskih i ljudskih osjećaja kod pripadnika drugih vjera, vjeroispovijesti ili nevjernika, napisao je u svom priopćenju..

02. svibanj 2024 12:22