StoryEditorOCM
KalelargaPOBJEDA HDZ-A

Švorinić po šesti put postao ravnateljem HNK Zadar jer većina ovog puta nije imala - većinu!

Piše Iva Ivanac
11. svibnja 2023. - 17:41

Renato Švorinić je po šesti put postao ravnatelj HNK Zadar! S obzirom da današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Zadra nije imala većinu u vidu SDP-a, Akcije mladih i nezavisnih, HDZ je bio u prednosti i tako sa svojim glasovima, ali i glasom nezavisnog Rina Radosa izglasao imenovanje Švorinića za ravnatelja. 

Daniel Radeta je upozorio na pogrešku koja se dogodila prilikom stavljanja ove točke na Dnevni red sjednice jer je točku trebalo predložiti Kazališno vijeće, a ona je zapravo dospjela na Odbor za izbor i imenovanje. 

- Nije to pitanje samo ove sjednice već što se događalo zadnji 30 godina, tko je imenovao ravnatelje ako nije Odbor za izbor i imenovanje. To znači da ste pogriješili, zato i tražimo reviziju svih upravnih vijeća, kazao je Radeta dok je Irena Dragić istaknula kako je Vijeće i izbor Švorinića zapravo - kazalište. 

- Ispada da ništa sve ove godine nije bilo kako treba niti je bilo usklađeno sa statuom i procedurom, što znači da je Švorinić pet mandata izabran nezakonito, utvrdila je Dragić. 

Adela Frank kazala je kako je kazališno vijeće imenovanje Švorinića pretvoreno u tragikomediju s tri čina. 

- U tri čina smo izgubili dva kandidata, a za svakog se kandidata treba boriti. Ljudi se ne prijavljuju jer im je usađeno da natječaje dobivaju drugi po zasluzi i podobnosti. Pozivam sve da se javljaju, makar bili uvjereni da nećete dobiti, jer konkurencija čini čuda, kazala je Frank. 

Marko Vučetić je kazao kako bi dugogodišnje ravnatelje ustanova trebalo zapravo okruniti. 

- Ovo je krunidba s obzirom na to da traje već 20 godina i da ista osoba zasjeda na čelo nekih institucija, ona je toliko kvalitetna da je možemo okruniti. Nazovimo to dementno krunidbeno stanje. Jedna osoba mora biti izabrana i bit će izabrana usprkos ispravnim ili neispravnim procedurama. Ako mi ne potvrdimo ravnatelja, on bi bio okrunjen u sljedećem ciklusu po novom zakonu. Okrunimo sve one koji trebaju biti okrunjeni, dajmo im njihovo kraljevstvo i ne opterećujmo ovo vijeće s tim, istaknuo je Vučetić. 

23. travanj 2024 20:07